luni, 8 decembrie 2008

* Mi-am şifonat gândurile.Cornel Nistorescu-trotineta. Cu tot cu conţinut.

Atenţie !
Nu e despre negocierile partidelor !


Am stat un pic pe gânduri.
Cornel Nistorescu strike again.

Anume : dacă un person cu bube pe domnia sa, propovăduieşte ceva corect, de bun simţ, merită urmat sfatu-i au ba ?
Par examplu, un vărgat ce zice că nu e bine să faci rău aproapelui !

Şi reciproca.
Adicătele dacă un nene de treabă spune că e bine să fii imoral, să înşeli încrederea, să-ţi minţi pretenu'... să-i iei banii, .... slujba......
...mă rog...şi femeia, să fie tacâmul complet !
E de urmat au ba ?

Descoperim, cu oarece surprindere uneori, că greutatea ideilor comunicate au legătură cu normele etice şi morale acceptate, cu normele de convieţuire socială....şamd, dar NU şi cu măsura în care emiţătorul se încadrează în respectivele norme.
Cu alte cuvinte, ce e scris nu e determinat de calitatea hârtiei sau a cernelii folosite şi nici ce zice Cornel Nistorescu de calitatea de om a dumisale.

Dar pentru că vorbim de oameni, experienţa ne-a format un mecanism de autoapărare antijavre, prin care neuronii şi neuroanele încearcă a selecta spamurile încă inaintea intrării in "Inbox". Conform acestui progrămel, ceea ce spune un mincinos are un potenţial de adevăr extrem de scăzut şi trebuie analizat mai în amănunt spre a nu virusa până la bulbul rahidian.

Până aici nimic rău.

Peste asta se suprapune însă explozia informaţională.
Cantitatea uriaşă de informaţii ce ne-ngroapă precum cenuşa Vezuviului, ne poate surprinde cu gurile căscate spre bucuria viitorilor arheologi ce vor încerca a ghici la ce dracu ne zgâiam aşa de ochioşi !
Cum la ce ? La analiştii politici, bre ! La presari....mediatori....

În atare condiţii vulcanice, programul introduce automat în baza de date fiecare emiţător de semnal, îi acordă un nivel de credibilitate, după care realizează un filtru prin care bagă-n coşul de gonoi tot ce vine de la un person cu note mici. Fără a mai analiza informaţia propriu-zisă.

Şi aşa, pas cu pas, ajungem să evaluăm oameni în loc de idei, persoane în loc de informaţii, indivizi în loc de principii.

Din păcate, progamul antispam poate deveni o mare problemă. Pentru că poate şterge un mesaj vital la un moment dat pentru că a venit prin canalul nepotrivit.
De la "Ionel şi lupul" cetire.

Având în vedere toate cele de mai sus, am făcut efortul să nu mă las influenţat de "analizele" distorsionate ale lui Cornel Nistorescu la Rtv atunci când am văzut accidentul provocat de dumnealui în urma comportamentul arogant pe şuşa, ce-a băgat copiii ăia-n spital.

Concluzia a fost că programul a fost util în situaţia individului menţionat.
E un măgar ce emite măgării.

Fără a lua în calcul mizeriile aiuristice ce le producea stimabilul la adresa altui participant la trafic, pentru simplul fapt că acela era Nea Marinaru, strict raportat la ceea ce a făcut cu maxitrotineta lui manelistică, concluziile mele au fost :

1. DPDV legal.
Individul a încălcat flagrant legile de circulaţie. În urma acţiunii lui două persoane fără nici o vină (până acum, că după ce se trag sforile, miram-aş să nu le pună-n cârcă propriul necaz) au suferit traume majore.
Individul trebuie să suporte prevederile legii pentru fapta săvârşită acum şi măsurile pentru a-l împiedica să mai facă altele.

2. DPDV uman.
Nici o prevedere legală nu anulează vreodată efectele unor asemenea iresponsabilităţi.
Nici suferinţele fizice imediate şi cu atât mai puţin traumele pe termen lung, sau (doamne fereşte) handicapul fizic. Nu există reparaţie la suferinţa deja produsă.
Nu ai cum s-o anulezi, din motiv că după "azi" vine totdeauna "mâine" şi niciodată "ieri", conform obiceiului local. Domnul Cornel Nistorescu va rămâne vinovat definitiv pentru acestea.
Atitudinea lui de "OM" rezultă din cât de "săritor" a fost întru ajutorul celor pe care i-a lovit :
"Timp de 20 de minute, până a venit ambulanţa, şi încă 40 minute cât au durat cercetările la faţa locului, Cornel Nistorescu nu a coborât din maşină."


3. DPDV social.
Asemeni predecesorului păunescian, ce-ntre două sforăituri parlamentare mai scotea patru vorbe rimate despre ce bine-i să fii moral, sforărind cu cârnăciorii de deşte aplicarea legii pentru prea-aproapele său, domnul Cornel Nistorescu trebuie să înceapă aplicarea normelor pe care gâtlejul dumisale le zbârnîie, cu propria-i persoană.
Dacă vrei să îndemni pe cineva la ceva, nu spui "Pă ei, voinicii mei !".
Foloseşte mai degrabă îndemnul "După mineeee, băieţi !".

Prin urmare, la faza Nistorescu, am stat pe gânduri dar le-am şifonat degeaba.
Ceea ce nu înseamnă însă că, periodic, nu trebe să mai verific sistemul.
.

4 comentarii:

  1. nea cornel, la fel ca si alti "corifei" ai natiei, are o stringere de inima la practica si o larghete de proaspat ghiftuit la teorie. nu ar fi mare lucru, dar pina la un punct suna bine povestea cu sa faci ce spune popa. ok, dar daca popa e penal? ii aplici propriile ziceri si te miri cit l-ai suportat. cam mult. si pe el si pe ctp si pe cristoiu si pe rosca si pe...

    cind te gindesti ca nici macar nu au sarit gardul...

    RăspundețiȘtergere
  2. O prietena cu oarecare tangenta cu zona politicului imi spunea ca parvenirea bruscă a indivizilor lipsiti de caracter nu numai ca-i transformă in fiare dar le afectează grav autocontrolul.
    Devin indivizi antisociali periculosi
    Nistorescu,un exemplu. Inca unul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uhi

    Ideea tocmai asta erea.
    Teoria Vs practica.

    Teoria e gigea, practica e pă om.
    Omu' e câh.
    Combinaţia e ca naiba.

    Colac peste păsărică, şi noi ăştia de ne uităm la ele suntem tot oameni, de te-apucă ameţeala la gândeală....

    Nora
    Nu-mi dau seama de implicaţiile la nivel personal-medical, dar consecinţele sociale sunt oricum dezastruoase când personu' în cauză e în zona politicului, din motiv de impact la nivelul unui număr mare de indivizi.
    Un idiot care bate-un cui strâmb într-o scândură poa' să-şi dea peste deştele proprii...
    ..unu care goleşte bugetul unei ţări poate provoca tragedii în lanţ la nivel de masă.

    Cei ca Nistorescu sunt şi mai periculoşi, pentru că ei doar declanşează, provoacă, încurajează, dar nu-s atinşi de consecinţe. Parşivenie de nivel înalt.

    RăspundețiȘtergere
  4. viq,
    nu stiu cum ai facut dar ai imbarligat tu ceva pe aicea ca nu am mai gasit usa deschisa si am intrat prin debara (arhiva!) .
    La tema : pe Nistorescu nu-l mai admir de foarte mult timp pt ca nu mi-a mai dat prilejul sa o fac,
    s-a schimbat atitudinea fata de politicieni , fata de privitorii emisiunilor tv unde apare ,
    ...fata de cititorii altadata incantati de editorialele lui .
    Mie personal imi lasa penibila impresie ca ma scuipa prin ecran zborsindu-se amenintator si incercand sa se ridice din scaun ca sa-mi traga si un pumn in ochi ...asa ca schimb canalul .
    Acuma , nu ca m-as bucura pt raul lui dar chiar imi pare bine ca n-o sa-l mai vad , macar un timp , sper.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru