luni, 18 mai 2009

* Americanii au găsit-o pe Xena. Noi pierdem şi ce nu avem.

Nu pe EBA noastră şi nici pe supărata cu bikini de piele şi bluză cu jartele din curele, din filmul care i-a dat numele.
Pe Planeta Xena bre.
Planeta e chiar mai babană decât urechiatul de Pluto, pretenu' lu 'Zdreanţă, cel cu ochii de faianţă, ce mărşăluia pân'acu în coada plutonului.



Nenea Hubble, cum stătea el aşa, la o cafea.... şi se uita... hopa - Xena !
Cum făcea ea "Vââjjjjjj...zzzzzzvvviiuuuuuuu" prin orizontul dumnealui, a pus micrometrul pe dânsa şi a constatat că e chiar mai mare decât potaia de Pluto cam cu 30%.
Asta însă pentru românii trăitori pe marnea şanţului carpat are tot atâta relevanţă cât are "Nomenclatorul Şuruburilor cu Filet pe Stânga" pentru pervazul ferestrei de la baie.
Ei, iaca fâs ! A găsit-o.
Şi ce ?
Ştie NASA pe ce loc e Dinamo-n clasament ?
Dacă-i aşa ochios, pe Elodia a văzut-o undeva ?
Nu ?
Vax.
Dar faptul că acelaşi NASA cu năsoiu-i fin mirositor a găsit şi creieraşe cu scântei printre elevii noştri cei cu drag filmători cu mobilu' a scenelor picante din şcoala românească, poate să conteze.

Muraru Costin Grigore, Felix Liviu Milorad şi Muraru Sebastian, plus Vlad Adam, Ana Maria Borlovan, Roberta Răileanu şi Sabina Zăvoianu.
De bună samă că, aşa cum ne stă bine, e cazul să ne mândrim. Ai noştri ca brazii, care vas'zică.
Ai noştri.... până când ?
Păi ezact până primesc scrisorica-invitaţie la viitorul loc de muncă de peste Marea Cea Mare.
Şi atunci se vor duce şi ei aşa cum s-au dus şi brazii, acolo unde lucrurile, departe de a fi perfecte, funcţionează mai aproape de normal. Acolo unde efortul încununat de succes este plătit şi răsplătit, unde legislativul nu-l ascunde după draperii pe distinsul ales furăcios prins cu mâna-n poşeta lu' Tanti Tamara, atunci când madam Justiţia vine să-l caute. Unde susul e deasupra şi josul în partea opusă, şi nu invers. Unde cei cu cap între urechi fac eforturi să găsească indivizii cu potenţial şi nu să le astupe gura, să-i ridice la locul meritat şi nu să-i înjure, să-i ajute să realizeze ceva remarcabil în beneficiul lumii, nu să le ia şi scăunelu' cu trei picioare spre propria îmbogăţire tembelă.
Dar poate tinerii nu pleacă !!!!
Poate rămân aici să...... să...... adică rămân să.., care vas'zică.. .SĂ.
Să predea spre exemplu, sau să se reprofileze pe proiecte ecologice de "Dacia".
Cum "Care Dacia" ?
A !
Atunci pe biciclete, pe cutii de ambalaj de carton, pe globuri ecologice pentru brăduţi de plastic.
Ce perspective au adevăratele valori, care precum bine vedem, nu strălucesc musai în lumea "lor", ci şi la noi acasă ? Ce le oferim ? Ne uităm iar la politicieni !
Cei ce sunt acum pe fotel par să scoată codurile alea cu forcepsu' din dantura colţoasă a "partenerilor" de guvernare. Iar măsurile anticriză care vor veni (că încă aplicarea lor este pe drum) au primit răspuns organizat de aceiaşi "parteneri"de guvernare, prin mitinguri care deja au fost!!! Cu aşa parteneri, nu văd ce brânză mai poate face opoziţia.
Da' chiar ! Opoziţia ?
Ce ne promite clasa politică care s-ar dori înscăunată în locul portocaliilor ?
"Jos Băsescu" !!!!
Fleoşc !

Ia să vedem, o asemena promisiune ce ..lipsă de "ceva", are impact la tinerii de mai sus ?
Sau perspectiva a realizării a "ceva" e mai importantă !
.

7 comentarii:

  1. Viq

    Brovo tie ca ai "PRINS" tema asta !!!

    Imi creste inima cand aud astfel de lucruri despre tinerii nostri

    RăspundețiȘtergere
  2. "De curand am citit despre drama copiilor supradotati, un subiect care te dezamageste de fiecare data cand il analizezi.

    Este incredibil cum un copil care se naste cu un IQ mult peste media copiilor de varsta lui nu reuseste sa faca cine stie ce la noi in tara. Nu stiu daca asta este principala problema a tarii noastre in acest moment insa sunt sigur ca si acesta este un motiv important pentru situatia in care ne aflam. In cel mai bun caz soarta ii duce pe acesti copii peste hotare unde li se acorda o sansa si macar ne putem mandrii ca acel om de mare success din tara X este roman.
    Culmea este ca sondajele ne ridica peste pragul european de 2%, copiii supradotati din Romania ajungand la un nivel de 4%, insa tot ce le putem oferi noi sunt niste olimpiade si concursuri "

    http://www.inpolitics.ro/Blog/razvanlulea/art/34081/Copii-supradotati.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Desves, Robin,

    Avem cu ce ne mândri.
    Aşa. Şi-n afară de orgoliul ăla (Ioute, bă, că ŞI NOI putem face....)care în subsidiar arată că de fapt ne desconsiderăm de regulă în raport cu alte naţii, cu ce ne alegem ?

    Trebuie să avem o societate normală şi funcţională. Nu neapărat extraordinar de bogată, de inteligentă, de ospitalieră, de artistică, de ....de...de...
    Pur şi simplu normală, la nivele elementare.
    Simplu, simplu, simplu.
    Este dorinţa instinctivă a oricărui om de a-şi căuta un locşor în care să se simtă confortabil. Asta e dincolo de bogăţie, de recunoaştere, orgoliu şi alte alea. Dacă vezi că societatea funcţionează strâmb, pleci. Mai ales dacă şi poţi.

    RăspundețiȘtergere
  4. bine ar fi sa plece. poate se intorc precum aia la 1848. altfel invatind loc despre democratie si huo americanii vom trai cu cei mai viteji si altele dintre traci.

    problema e ca nu mult timp vom avea cu ce ne mindri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Uhi,

    Poate ne vine mintea la cap.
    Natura a avut grijă să construiască un sistem de reacţie la lipsuri.

    RăspundețiȘtergere
  6. o sa vina ea, dar peste ceva timp, ori eu nu mai apuc. prefer accelerarea procesului. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. A veni mintea la cap!
    Svabii, fostii nemti ai Banatului aveau o vorba: cind implinesti 40 de ani sa fii acasa, caci ti se aduce mintea, iar daca lipsesti, ioc, o sa i se dea altcuiva.
    Nu prea sintem pe acasa.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru