joi, 9 iulie 2009

* 2009 Imagine Cup Cairo. Winners : Romanian Team




Tinerii ăştia : Adrian Buzgar, Călin Juravle, Andreas Resios,sub îndrumarea Dr. Sabin Buraga, respectiv Sytech Team, au obţinut primul loc la "The World's Premier Student Technology Competition", Cairo 2009, la sofware design, cu tema ""Imagine a world where technology helps solve the world's toughest problems."

Pe scurt din ce am înţeles, proiectul lor se referă la "UpCity", o platformă de colaborare, care propune un parteneriat pentru dezvoltarea de comunităţi (de exemplu, oraşe), prin implicarea cetăţenilor şi a autorităţilor de a colabora în rezolvarea problemelor cu care se confruntă.
UpCity ridică o problemă de conştientizare, permite întreagii comunităţi să comenteze şi să evalueze, până la alegerea unei soluţii ce urmează a fi aplicată. Eficienţa soluţiei este monitorizată şi reglată prin feedback iar monitorizarea şi înmagazinarea datelor ar putea permite în timp reacţii de aplicare a unor soluţii verificate la evenimente similare.

Privind preocupările lor, viziunea pe care o au asupra unei relaţii sociale prin conexiune tehnologică modernă, tipul de relaţie cetăţean-organism instituţional public, implicarea efectivă a cetăţeanului în viaţa comunităţii.... din zona în care Nistorescu o spurcă pe Udrea iar mulţimea strigă că "capu' lu' Iacob vrem !"... pare uşor suprarealist.

Atât de departe de colbul tâmp al preocupărilor "Cotidiene" din "Realitatea" primitivă ce ne lovesc zilnic, ce aruncă nori de praf în "ochii larg închişi", încât nici o agenţie de ştiri, nici un tv, nici o publicaţie nu are habar de ei.
Dar ei există.
Bravo băieţi. Realitatea voastră e realitatea de mâine.
Mulţam pentru ea.
Mulţam şi lui Dan pentru menţionarea performanţei pe blogul lui, de unde am preluat.


2 comentarii:

  1. excelent,
    dar nu inteleg de ce luminitei i se intimpla tot felul de deschideri de ferestre..
    la mine totul merge ok...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine ştie ce se face automat la setările ei pe net.
    Eu am aici zeci de linkuri. Dacă se deschid pe comandă automată, adio.

    Scorpy, du-te dincolo, la HOME, şi încearcă să-l descarci dacă ai unde. E o frumuseţe de film. Dacă ai nevoie şi am puţin timp, caut şi traducerea în română şi te anunţ unde e.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru