sâmbătă, 4 iulie 2009

* Lucrurile bune nu îmbătrânesc. Devin clasice.

Splendid !

Uluitor cum pot unii oameni să dezvăluie farmecul cotidian ascuns parşiv ochilor de plenara fumegăială a nimicului.
Deseori am auzit exprimată ideea conform căreia reglarea pieţei libere de la cerere către ofertă este cauza firească pentru care mulţimea spectatorilor ar prefera circul de microstat (pe scăunel) OTV sau scorţoasele pagini de celuloză higienică (fizică !) ale căror nume nici nu le mai reţin.
Dar cererea aia poate fi cizelată, promovată, provocată ?
De bună samă că da. Exemplul scandalurilor interminabile este extrem de elocvent. Conform televiziunilor am putea spune că suntem o naţie de descreieraţi. Slavă Domnului că ceea ce fac nu are legătură cu adevărul. Adică nu cu "adevărul", mai bine să folosesc alt cuvânt să evit confuziile.
Deci slavă Domnului că ceea ce fac nu ae legătură cu realitatea.
Eee ! La naiba. Fugi de dracu şi dai de tat'su !
Au confiscat derbedeii ăştia media şi sensul cuvintelor. Iar Dicţionarul ăla doarme pe el şi-şi oferă seviciile lu' doamna Ilinca, să bată cuvintele cu pliciu' în virtual. Nu vede că jmecherii îl lasă în paginu' gol .
Na, că iar m-am luat cu secăturile care fac pe jurnaliştii, şi-am sărit de la ideea de weekend.
Deci !
BENJAMIN ZANDER şi a sa clasică iubire :

Ceea ce face omuşorul ăsta este uimitor. Şi exemplar. Pentru dragostea cu care-şi promovează credinţa, pentru dorinţa de a-i face pe semeni să trăiască şi ei bucuria pe care vrea s-o împartă.
Muzica clasică prezentată de un clasic într-o clasică manieră modernă.

Pentru subtitrare în româneşte, click pe "View subtitles" si selectaţi.
.

4 comentarii:

 1. Auzi Viq ,tu nu ca esti inca tanar, dar eu, care mi-s mai ,,senioara" pot sa ma consolez cu titlul tau fara sa-mi ceri drepturi de autor ? :) Daca da, ma voi recomanda ,,o clasica in viata" ;)
  P.S. Mai las-o pe Ilinca ca scrie fain si trebuie sa recunosti ca e desteapta, ce Dumnezeu ,eu ii invidiez fuenta scrisului ,pe bune.

  RăspundețiȘtergere
 2. erata : fluenta, of course :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Loda,

  :)
  OK.
  Dacă zici tu, te cred.
  Eu sincer, habar n-am ce hram poartă. Intru din an în paşti pe ici-colo şi-mi scapă mai multe nuanţe. Chestia care m-a agăţat a fost formula clasică (şi idioată) a "doxaţilor" de a atrage atenţia comentatorilor din net asupra greşelilor lor gramaticale şi instantaneu asupra propriei aroganţe.
  Poate nici n-o observam dacă nu mă trăgea ea pe mine de mânecă.
  Mi-ar fi uşor s-o ridiculizez cu atât mai mult cu cât a abordat problema uşor conflictual, din vârful unui par pe care e imposibil să-ţi ţii echilibrul în virtual. Poziţia pe care m-a împins, faţă de ea, îmi permite aproape orice circării lingvistice (şi ştii că le pot face), în timp ce ea e aproape legată la gură. Este adicătele pe terenul meu, cu regulile mele, cu arbitrii de partea mea :D
  Nu e război. E măcel.
  Dar merită osteneala ?
  De ce mi-aş petrece timpul cu asta ?

  Aşa că mă folosesc de vorbele tale ca să fac de galantonu' : "OK. O fac, dar o fac pentru tine !"
  :D :D :D

  OPA !!!
  Mi-a venit o idee !
  Cred că-ţi trimit un mail !

  RăspundețiȘtergere
 4. Astept ? Are filadel adresa, daca nu o ai.

  RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. românăIn Lucru