duminică, 26 iulie 2009

*Romania's Got Tembel

Odată cu trecerea timpului cu varii ocazii şi din mai multe perspective, am constatat tot mai frecvent că majoritatea oamenilor eşuează în folosirea capacităţilor, deseori incredibile, de teamă. De teama eşecului.
Eşecul materializându-se de regulă nu în pierderea propriu-zisă (că nu poţi pierde ce nu ai) ci mai degrabă în părerea proastă a celorlalţi faţă de persoana în cauză. Sentimentul ridicolului.
Treptat am devenit un adversar al acestei mentalităţi-frână care blochează roţile unor valori nicicând dezvăluite şi folosite, înţepenite definitiv în prima parcare a vieţii, până când vremea o înşfacă cu gheara ruginii şi o aruncă în groapa inutilităţilor.
Sunt uimit şi încântat deopotrivă de ceea ce fac emisiunile media, (în civilizaţiile unde media este normală, nu în România unde a declarat război societăţii) pentru a dezvălui aceste diamante ce n-au strălucit niciodată şi nici n-ar fi făcut-o dacă nişte oameni inteligenţi şi bine intenţionaţi nu s-ar fi aplecat să le caute.
Britain's Got Talent.... America's Got Talent.... şi se pare că schema este preluată cu succes şi de alte trusturi media din ţările civilizate.
Am remarcat cu luni în urmă pe Susan Boyle, "ţaţa" care a lăsat sala cu gura căscată, şi de bună samă cei care au mai bântuit pe net (că ăsta săracu ce te mai destupă la creiere) au văzut şi alte exemple ce-ţi îngheaţă circulaţia sangvină de la primele sunete.
Mai pun aici un exemplu :


Bun.
Asta e la ei. La britanici, la americani....
Cum ar fi să fie la noi ???
Dracu' ştie !
DAR, pentru că la noi totate hahalerele maneliste, papiţoii cu lanţuri şi crăcănatele cu şnur au umplut spaţiul televiziunilor, avem alte standarde şi - inevitabil - alte "performanţe", care puse lângă cele de acolo arată exact aşa :



Este una din puţinele ocazii în care accept că RIDICOLUL EXISTĂ !
E ceea ce produce sistemul antinaţional al trusturilor media din Romania. Nu le-ar fi trecut prin cap în veacul vecilor să facă o emisiune care să valorifice potenţialul cetăţenilor.
Cum să le treacă prin cap aşa ceva câtă vreme Băsescu există ?
Ba pare în formă şi gata de cafteală !
Rezultatul e ceea ce vedem. Copii copii ale unui melanj de "Madonna-partea cretină" şi "GuţăMinune-partea tupeistă" ce ne reprezintă în faţa lumii.
Da. Uneori ridicolul există. Şi (din "uneori") e deseori românesc.
.

9 comentarii:

  1. A fost o tentativa firava in anii '90, "Scoala Vedetelor", la TVR. Insa cam singura incercare mai serioasa de promovare. Trusturile au ele alte trebiu, eeee...

    RăspundețiȘtergere
  2. A avut o tentă mai snoabă decât Cenaclul lui Păunescu de anţărţ.
    Că se poate face şi o afacere din asta, de acord.
    Dar modul de abordare este radical diferit.
    Dacă te uiţi atent la selecţia NON-selectivă pe care o folosesc occidentalii, e diferenţă mare.

    Chiar se folosesc criteriile corecte de evaluare, nu e nici urmă de nepotism, sau alt tip de aranjament specific nouă. Pentru simplul motiv că şi afaceriştii în entertainement sunt interesaţi pe bune de talentele adevărate nu de făcături cosmentizate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze ca te-am pus in situatia sa tai ,,dincolo''; sunt cam intoarsa pe dos si m-a revoltat neadevarul.Sper sa nu fie nevoie sa mai intervin, dar promit sa revin la tonul ironic, nu agresiv.O zi buna, de la una cu remuscari ;(

    RăspundețiȘtergere
  4. E ok.
    Te-am înţeles. Linişteşte-te.
    Chiar mi-a părut rău c-a trebuit s-o fac, dar n-am avut încotro. Aşa e drept.
    Mulţam că înţelegi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragul meu, nu ai nimerit perfect statusul meu. Sint ungur, nu roman. Si mi-am schimbat optiunea politica instant in momentul in care postarea mea initiala, absolut inofensiva, despre alianta PDL UDMR , a fost prost inteleasa. Si legat de nivelul IQ-ului personal, am oarecare dubii , dar respect parerea ta. Daca posezi nitica empatie, ai putea intelege de ce mi s-a pus pata.Aber Rumanen sind Schweine. Die Zukunft dem Rumanien ist schlecht.
    Grussen Sie.Richard

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragule,

    dacă toţi românii ar fi cum zici, grohăitul e probabil limbaj comun din moment ce pare că dialogăm :D

    Eu am o părere mai domoală în ce ne priveşte, pe ambii.

    Iar observaţia mea de dincolo viza exact fenomenul pe care-l punctezi. O opţiune politică NU se schimbă "instantaneu". Nici măcar scăderea în greutate nu se face peste noapte.
    Dacă totuşi fenomenul există, există o singură explicaţie logică : aia nu a fost opţiune politică.
    O fi fost o opţiune, pe orice alte criterii vrei tu, dar în nici un caz politică.

    N-am aprofundat să caut a pricepe ce te-a supărat de-ai dat cu fesu' de pământ, dar mie mi se'ntâmplă foarte rar în spaţiul virtual. Mi se pare copilăresc.

    Altminteri stau destul de bine cu empatia, conform părerii celor ce mă cunosc.
    Dar nu-s nici eu perfect, na.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stii,m-am gindit la viteza cu care au sarit la gitul meu pe Mount Thor. In primul rind,erau pusi pe harta a priori, deci nu au stat sa reflecteze la mesajul scris. Apoi alt chibit a adus in discutie obiceiul pamintului, recte hotia generalizata,hihi. Aici a fost declicul care i-a enervat, si m-au bagat in aceeasi oala. Acu, daca acei vajnici intelectuali si politologi de pe blog nu au elementara rabdare de a sesiza nuante, cum sa- i cataloghezi? Citindu-l pe Boureanu :).
    Oricum, se vede evident frustrarea portocalie. Madam Ridzi a legat un bolovan de mitul anticoruptibilitatii. Si acesta se duce la fundul mlastinii impreuna cu brandul oranje.
    In alta ordine de idei, m-a intrigat afirmatia legata de schimbarea lenta a optiunii politice. Aici discutia este complexa. Nu cred ca exista oameni/romani realisti care sa fie fanatici ai vreunui curent politic. In primul rind, nu sintem englezi si nu avem traditie.
    Secundo, un mare numar de politicieni au migrat ca si sacalii din doctrina in doctrina, amusinind ciolanul. Lista este foarte lunguiata,nu-i asa? Nu dau exemple, fenomenul este relevant. Daca cei de meserie sar din luntre in luntre, de ce n-ar face-o si chibiti ca mine.
    PS. Am scris Rumanen sind Schweine,fara a delimita complet sfera ( alle). Si oricum, purceii sint animale simpatice. Mai ales cei care darima troaca.
    Have a nice day.

    RăspundețiȘtergere
  8. Uite-acum tocmai ce-am intrat, si mi-am adus aminte de postarea lui Richard (in mod nefericit, a intrat intre alte doua "molii"). Are dreptate, l-au bagat la gramada. Sper sa nu ramana suparat.

    RăspundețiȘtergere
  9. 80% din problemele oamenilor sunt rezultate ale proastei comunicari.

    dacă cu toţii am ave UN PIC mai multă răbdare şi calm, am avea multe de descoperit.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru