luni, 28 septembrie 2009

Pirateria şi prostia. I . "Mai proastă ca Paris Hilton"


Lilly Allen şi-a închis blogul.
Vai tu !

Ei ?
Şi ce-i cu asta ? Nici nu ştim cine naibili o fi Lilly asta.

E fătuca din imagine (recunosc, am ales o poză care mi s-a părut că-i reprezintă elocvent inteligenţa remarcabilă) care se ocupă cu cântatul şi o ferventă militantă antipiraterie.

După ce şi-a pus pe site nişte paragrafe foarte ambiţioase împotriva pirateriei pe internet, internauţii, (care or fi ei murdari pe bocanci sau neduşi la biserică dar tâmpiţi nu sunt) au defiinţat-o frumuşel aruncând-o într-un ridicol total. Mai întâi i-au dat în cap cu copierea respectivelor paragrafe de pe un alt site, fără să se întrebe cum e cu respectarea tâmpeniei de copyright pe care o susţine. După aia s-au luat de music-mixerul ce şi-l postase pe site cu diverse piese asupra cărora desigur dreptul de propietate pe care-l susţine era la fel de nul.
Lilly s-a ofticat şi şi-a închis prostia de pe site.

Ocazie cu care îi adresez şi eu cea mai cumplită înjurătură modernă pentru dame bine : " Lilly, eşti mai proastă ca Paris Hilton".

Episodul ăsta însă mi-a readus în atenţie o chestie care mă cam roade de o vreme.
Unde se termină propietatea intelectuală proprie şi unde începe abuzul împotriva libertăţii semenilor ?

E ceva timp de când mă enervez la aberaţiile privind copyright-ul şi incriminarea pirateriei pe internet. Sunt unele abordări de-a dreptul cretine uneori, din perspective nu numai primitive, ci complet iraţionale. Nu tot ce e vechi e şi prost. Dar abordarea asta e ca şi cum te-ai încăpăţâna să trăieşti în scorbură învelit în piei de capră şi să te hrăneşti din vânat pentru că aşa e tradiţia.

Pirateria pe internet este asociată din capul locului cu hoţia. Cu furtul unui bun. Asocierea pare logică la prima vedere dar la o analiză mai atentă, singura logică căreia îi corespunde este logica prostului.
"Propietatea intelectuală" de care se face atâta caz, poate fi ţinută bine merci acasă în sertar şi nu ţi-o fură nici dracu'.

Vrei s-o vinzi ?
Foarte bine.
Atunci o vinzi şi gata.
Aici apare fractura raţionamentului !!!

Da' continui mai încolo că nu mai am timp.....
.




2 comentarii:

  1. @ TOTI PRIETENII

    L-AM LANSAT SI NOI PE BASESCU!!!!!!!!!!!!

    priviti AICI la rubrica EVENIMENT.

    http://horiadamian.com/

    +HORIA DAMIAN & TRAIAN BASESCU - AVIONUL si INCEPUTUL POVESTII= VAPORUL INCARCAT pentru CROAZIERA spre MODERNIZAREA ROMANIEI+

    RăspundețiȘtergere
  2. Horia,

    La rubrica aia e Calea Lactee pe post de pânză de păianjen....
    Poate l-aţi lansat în spaţiu.
    Voi ştiţi.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru