vineri, 4 decembrie 2009

Geoană a fost mai mult demagog decât prost orator

Dacă ar fi să iau de bun sondajul de pe HotNews, "la cald", la doar câteva zeci de minute după terminarea întâlnirii, înainte ca haita de prostaci să dea năvală (asta dacă vor mai da, că de-acum jocurile sunt făcute) rezultatul cam coincide cu ce am văzut eu.
Meciul Băsescu-Geoană s-a finalizat cu un scor cam de 75 la 25.



La "retorică" aproape 60% i-au dat lui Prosty notele 1 şi 2, 41,3% considerându-l chiar "prostu'satului", iar la "substanţa discursului" peste 75% l-au văzut super-slab, aproape 47% considerându-l complet dus cu sorcova.

În schimb retorica piratului a fost evaluată ca foarte bună de 75%, iar consistenţa discursului chiar mai mult, de aproape 79%, din care peste 54% au considerat-o excelentă.

Ceea ce e arată, după mine, că Prostănacul a ţinut morţiş să justifice porecla până-n ultima clipă.
Pentru că nu şi-a exploatat tocmai zona în care ar fi putut obţine un minim avantaj, respectiv cea a abordării de profunzime, a discutării problemelor de adâncime. Ani de zile, cu o încăpăţânare de catâr prost, tot sistemul atacat de pirat s-a luptat să demonstreze că Băsescu e superficial, că nu are consistenţă, lipsit de bun simţ.... mitocan, beţiv, superficial, descheiat la guler. I s-a opus permanent imaginea unei variante "elegante", "serioase", "profunde", cu sfecla bine potrivită în vârful nodului de cravată corect strâns şi asortat.
Acum au descoperit că reprezentantul "cravatelor" e des-cheiat la şliţ.

Un "diplomat" de carieră a fost făcut terci de un.... marinar. Nu la pescuit, nu la noduri marinăreşti, la concurs de viteză cu vâslele sau cu yola....
Ci la discurs diplomatic.

Putem spune cu oarece satisfacţie "Bă da' prostănac a fost Geoană la faza asta !" dar am fi răutăcioşi.
Pentru că de data asta Prosty nu mai poartă toată vina.
NIMENI în locul lui nu ar fi putut obţine mai mult.
Pentru că situaţia dată a fost de aşa natură.
Tabăra opusă piratului NU POATE spune ceva care să sune favorabil mulţimii şi să fie şi adevărat în acelaşi timp.
Demagogia era inevitabilă INDIFERENT cine ar fi fost nevoit să ţină discursul.
.

Un comentariu:

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru