duminică, 6 decembrie 2009

*"La barza chioară-i face Dumnezeu cuib"

Mare bătălie - mare !
Două direcţii pe care România este gata a păşi, funcţie de cine e nenea prezidelu' peste două zile.

E de tot hazul.... trist că cele două direcţii sunt fix la 180*.
Una sus - cealaltă, jos.

Nu e nici un dubiu privind influenţa mafiei asupra aparatului politic.
Dacă iese unul, (nu spui care), scade semnificativ, dacă iese celălalt, (iar nu spui care), creşte exponenţial.

Nu e nici un dubiu în ceea ce priveşte direcţia în care se va desfăşura actul de justiţe.
Ori se consolidează independenţa justiţiei şi ordinea unui stat de drept începe a se face simţită, ori .... adio mamă. Dosarele mogulilor vor fi primele anulate şi li se va cere scuze public pentru necazurile pricinuite pe vremea când "dracii" de procurori se credeau de capul domniilor lor şi cercau a-şi face datoria.

Nu e nici un dubiu privind dominanta care va cuprinde media din România.
Ori primesc acea uriaşă palmă a firescului şi normalităţii pe care o merită după muntele de nemernicii pe care l-au făcut poporului român, ori primesc un feedback pozitiv, că ..... merge ! Asta e metoda "bună".
Şi dacă le-a mers acum, adio şi n-am cuvinte. NIMENI şi NIMIC nu va mai opri.... blocarea informaţiei, denaturarea, manipularea, transformarea mijloacelor de informare în masă în pârghii de îndobitocire intelectuală.

Dar poate cel mai grav, este că nu e nici un dubiu privind sistemul economico-social spre care se va îndrepta poporul român, ţopăind vesel şi jucăuş.
Ori se deschide către o economie modernă, de tip occidental, cu competiţie şi piaţă liberă, cu încurajarea iniţiativei şi respectarea eforului celor ce-şi folosesc constructiv energiile, ori se instaurează statul economic centralizat, cu economie planificată "cel puţin pe 3-5 ani" (parcă aşa e în "programul" unui candidat) şi impozitare progresivă.

Iar la o asemenea alegere, 25% din poporul român a optat pentru permisiunea accesului mafioţilor la actul legislativ, pentru anularea actului de justiţie, libertăţii presei şi pentru o economie de tip comunist, iar alţi 50% din cetăţenii aceluiaş popor, nu au venit să-şi dea cu părerea.
75% nu-s interesaţi de schimbarea în bine a societăţii în care trăiesc.

DACĂ va câştiga Băsescu, poporul român este probabil unul din cele mai norocoase popoare din lume.

Dacă nu, efectul modului în care se tratează pe sine se va repercuta conform teoriei bărbosului evoluţionist. Ceea ce e un lucru cât se poate de natural, firesc, normal şi poate benefic pentru un viitor îndepărtat.
POATE !
Nici asta nu e sigur !
.

9 comentarii:

  1. ce'tzi pasa, tu esti departe de fosgaiala noastra cotidiana !

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi acu ce dracu să fac ?

    Să-mi pară rău sau să-mi pară bine ?????

    RăspundețiȘtergere
  3. Eh, vin conservatorii la anul în U.K., deşi strategia laburiştilor este să se ajungă la un "hung parliament"- făra majoritate clară. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. statzi ca 'ncepe dansu... pirvulica instiga la contestarea alegerilor in giustitzie !

    RăspundețiȘtergere
  5. ajungem la mina monei pivniceru si'a barbuleascai ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Videanu: dupa numaratoarea a 21.522 de sectii, din 21.706, adica 99,15 la suta, Basescu 50,03-Geoana 49,97, adica 5.181.186-5.174.334 voturi, diferenta 6.700 pentru Basescu. Au mai ramas 184 de sectii, dintre care 169 in diaspora (cele interne sunt satesti, mici, 25 in total, dintre care 8 in tulcea, 6 in dolj si cite una in alte judete, unde probabil diferentele de voturi sunt de citeva sute). Comunicat MAE: pina la ora 22,00 votasera 135.000 in strainatate. E clar, TRAIAN BASESCU PRESEDINTELE ROMANIEI, pentru al doilea mandat!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Viq: Felicitari Viq ! Tie ti-a adus Mosul cadoul dorit :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Loda,
    Mersic :D

    Păcat că nu te bucură şi pe tine, dar... asta e.
    Poate-om vorbi despre cauzele ce fac să fim de părţi diferite, acum că lucrurile tind să se liniştească. SPER să se liniştească !

    RăspundețiȘtergere
  9. Da,viq!

    Norocul nu ne-a parasit.L-am avut pe Dumnezeu aliatul nostru cel mai sincer.

    Zvarcolelile de o parte si de alta sunt firesti dupa un asa maraton prezidential.

    Daca toata lumea ar fi multumita si ar deschide vesela ferestrele caselor,magazinelor ,atelierelor ceva n-ar fi cusher.Ar insemna o anestezie totala venita din alta lume. :)

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru