sâmbătă, 12 decembrie 2009

Povestea sovietică

Dat fiind că suntem după un nou rezultat electoral care arată că procomunismul este încă bine ancorat în spaţiul românesc, poate nu e lipsit de interes a ne reaminti, sau (pentru cei ce s-au trezit mai târziu în viaţa politică) de a afla acum, despre aspectul inuman ascuns al comunismului. Acel fioros adevăr ascuns sub cuvinte sforăitoare, acoperit cu o spoială de faţadă deseori vizibil falsă, dar rareori suficient de transparentă.

Mircea Geoană a fost la o jumătate de.... sfert de câtime .... de pas să fie Preşedintele României.
Votat majoritar de diaspora din..... Rusia şi Ukraina, apetitul lui Mircea Geoană pentru conceptul societăţii de tip comunist a fost ilustrat copios prin toate mijloacele şi acţiunile posibile. De la vizitele ascunse făcute la Moscova până la programul politic antiliberal pe care şi-a fundamentat platforma electorală.

Fără îndoială există o masă de oameni ce nu se ostenesc a pătrunde mai adânc de superficiala pensie de la stat sau slujbă "asigurată" de acelaşi stat ce trebuie să aibă grijă, (nu-i aşa ? ) de salariul/pensia cetăţenilor săi.
Nu.
Nu-i aşa.
Statul trebuie să aibă grijă de libertatea, de securitatea şi drepturile democratice ale cetăţenilor săi, inclusiv dreptul la o justiţie... justă.
CETĂŢENII sunt cei ce trebuie să aibă grijă de salariile/pensiile proprii, de propria instruire, de propria implicare activă productivă, de nivelul propriu de trai.
Pentru ei filmul va fi mai greu de digerat.

Dar dincolo de aceşti oameni cărora le sună ademenitor mărirea pensiilor şi creşterea numărului de locuri de muncă la stat, la volumul de voturi adunat de Mircea Geoană şi-au adus consistent contribuţia un număr de tineri ademeniţi de un mincinos notoriu, care după ce le-a fluturat pe la nas o doctrină liberală i-a încolonat frumos şi i-a mânat ca pe oi în ţarcul doctrinei PSD.
Poate pentru ei filmul va fi mai lesne de acceptat.
POATE !
Sau poate nu.
Fiecare a primit de la "mama natură" via mama naturală, una bucată cap.
Odată cu el şi dreptul de a-l folosi au ba, liber şi fără restricţii.
Enjoy.




8 comentarii:

  1. Alianta 322 actualizata si sub comanda lui ili
    ci&co au instaurat criza politica prin inlaturarea Guvernului Boc si respingera orcarui
    Premier propus de Presedinte.De acea au pierdut alegerile si daca le-au pierdut nu mai are rost sa se incapatineze sa-si puna un premier.Pe merit si pe dreptate Premier va fi din partea celor ce au castigat alegerile.Majoritatea parlamentaara nu poate fi comparata cu majoritatea poporului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ano,

    Pe moment aşa mi se pare şi mie.
    Că majoritatea din parlament nu reflectă prin acţunile sale opţiunea electoratului.

    Numai că asta e o anomalie !!!!
    NU aşa trebie să fie.
    Între opţunea electoratului şi reprezentarea lui în insttuţiile politice trebuie să fie o corectă relaţie ce presupne o similaritate a obiectivelor.
    Oamenii aleg reprezentanţi pentru ca aceştia să facă anumite lucruri acolo.
    Dacă nu fac, trebuie schimbaţi.

    Altminteri apar tensiuni ce pot degenera şi care întotdeauna se finalizează inevitabil prin schimbarea reprezentanţilor, nu a opţiunilor electoratului.

    Dacă Sinistrei Alianţe PSD-PNL nu-i vine miea la cap, iar după cum se comportă, nu văd nici o şansă, e nevoie de anticipate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Viq, este normal să existe şi opţiunea de stânga, după cum este normal să existe o alternanţă a forţelor de dreapta şi stânga la putere. Cel puţin, până acum această "apucătură burgheză", de a schimba guvernările, a făcut mai mult bine decât rău, din câte se pare. :) Problema e cât de conştient este cetăţeanul turmentat de "antene" de urmările pe care el le va genera prin alegerea sa. Toţi vrem prosperitatte şi salarii sau pensii mai mari. Nu e o ruşine să fii sincer şi să admiţi că asta vrei. Problema e cum obţinem ceea ce vrem, prin ce metode.

    Îm plus, după atâţia ani de comunism, nu prea aveam de ales, pentru că eram, la ieşirea din comunism, pe tânga extremă şi, deci, nu aveam loc pentru a sface tot stânga... Logic, a trebuit să o luăm la dreapta... Abia acum trebuie să vedem cum ţinem direcţia, pentru a nu o lua din nou hăisa. După ce lucrurile se vor normaliza în România, opţiunea stângistă va avea şi ea tot atâta legitimitate, câtă va avea şi cea de dreapta. (Să ştii că nu te contrazic, încerc doar să explic mai bine punctul meu de vedere). Mai complicat e să decriptăm adevărata direcţie sugerată de un candidat care vine cu un discurs demagogic şi superficial şi... se justifică prin nevoia de a "face pace cu Rusia". În lipsa unui program solid şi bine articulat, vedem o alianţă dintre forţe de stânga şi de dreapta, de-a valma, care se avântă în luptă, purtată doar de... sfânta ură contra lui Traian Băsescu (bine, înţeleg sentimentele celor din opoziţie, dar totuşi, unde e programul?)... Singurul aspect "neviciat" de conotaţii negative pare să fie, cel puţin aşa mi-a sunat mie apelul dlui Geoană, chestiunea "relansării" relaţiilor cu Rusia! Apare, în mod firesc, întrebarea: de pe ce segment temporal/istoric: cel al restructurării lui Gorbaciov, cel al cedării Basarabiei şi al "importului de comunism"?

    Poate că sunt prea "sensibilizată" şi nu pot privi mai departe de problema Basarabiei. Admit. Şi totuşi, există o frontieră, la est, pe care România, din când în când, de-a lungul istoriei, uită că trebuie să o supravegheze cu cea mai mare atenţie. Uită şi face prostii: îi face "cadorui neportivite", nemeritate: ba tezaurul, ba o bună bucată de Ţară... Şi, când se trezeşte din "visare gepolitică", plânge (şi cu ea şi noi!) că a fost furată...

    Să sperăm, totuşi, că nu vom mai face greşeala asta niciodată...

    agri

    RăspundețiȘtergere
  4. Agri,

    Am fost şi rămân adeptul pluralismului fără rezerve.
    Inclusiv opţiunea de stânga.

    Nu pot accepta însă demagogia. Şi la mmentul actual nu e vorba doar de promisiuni exagerate, sau de "cosmetizări" electorale cum semai întâlneşte în politica lumii, ci de minciuni sfruntate, aberaţii flagrante.
    Avem pe de o parte mincinoşii proaspeţi, cei ce sub declaratul liberalism şi-au cărat fraierii cu votul în curtea lui Geoană, şi alături de ei avem mincinoşii tradiţionali ce au reluat ştafeta comunistă.
    Au dezvoltat forme mutante de manifestare dar problema stângii a rămas aceeaşi : este imposibil să construiască ceva viabil în societate.

    STÂNGA nu construieşte.

    Atunci de ce ar mai fi necesară ?
    Pentru acelaşi motiv pentru care la autoturism e nevoie şi de pedala de frână lângă cea de acceleraţie !!!!!
    Pentru "reglarea" vitezei, adaptarea la condiţiile "de trafic", evitarea "derapajelor" pe care dezvoltarea economică bazată pe doctrina de dreapta le poate avea.
    O mai bună armonizare între interesele patronilor şi ale angajaţilor, între stat şi cetăţeni.

    În mod normal, tendinţa autoritarismului economic al celebrilor "moguli", conform conceptului sălbatic al lui Patriciu şi celui inteligent-diabolic al lui Vântu, ar fi trebuit să fie contrabalansate de măsuri politice ale unei formaţiuni de stânga reale, purtătoare a intereselor salariaţilor.

    În realitate însă, în România anilor 2009-2010, avem o similitudine până la identificare a ideologiei REALE a reprezentantului de stânga -PSD- cu cea REALĂ a unui pretins reprezentant de dreapta -PNL-.
    Asta pentru că nici unul din ele nu practică de fapt ceea ce spun ci un sistem de tip mafiot, clientelar, injust şi ilegal în orice societate civilizată.
    Indivizii ce conduc cele două formaţiuni gândesc identic de fapt, au platformă comună : să furăm cât putem.
    Asta nu mai e politică !!!!
    E hoţie clară, iar indivizii - tâlhari de drept comun.

    La momentul la care vorbim e nevoie de apăsarea fermă pe "pedala de acceleraţie" a dreptei, pentru ca sistemul economic să se pună în mişcare.
    În paralel e nevoie de educaţie politică a societăţii. Să înţeleagă omul care e conceptul ăla şi care celălalt.

    DAR... la acelaşi moment la care vorbim electoratul comun, instruit mediu şi sub-mediu, votează pentru găleţi de plastic iar cel "inteligent" votează "liberal" cu ... stânga !!!!

    E o varză !

    Ca atunci când vii acasă şi o găseşti cu fundu-n sus după o percheziţie serioasă.
    Îţi pui mâinile-n cap.
    Nici nu ştii de unde să începi !

    Şi totuşi nu o poţi lăsa aşa.
    De undeva trebuie început.

    E de vorbit pe tema asta.
    Sper că ne vom face timp la "pădure".

    RăspundețiȘtergere
  5. OK. Sper şi eu că se va discuta (şi în continuare) pe acest subiect... inepuiziabil, de fapt.

    Numai bine!

    agri

    RăspundețiȘtergere
  6. interesanta postare.
    Prefer cartile...

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim,

    Nu suportul ce vehiculează informaţia e important.
    S-a trecut cu timpul de pa zgâriat pietroaie la tipărit cărţi.
    Acum se trece de la DVD la stick şi probabil la cristale ca-n "biblioeca" lui "Superman".

    Vremea în care se stătea la coadă, pe listă, pentru unele cărţi de la biblioteca judeţeană, din cele refăcute-relegate de ei, fără coperte originale.... s-a cam dus.

    Acum informaţia vine pe alte canale, cu altă viteză, în alt volum şi cu altă prezentare.
    Asta e tot.

    RăspundețiȘtergere
  8. Filmuletele e slabut, si are doar caracter propagandistic. Pana la urma care e concluzia?

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru