joi, 5 aprilie 2012

Silviu Prigoana fata in fata cu pedeapsa capitala

Cristian Preda a transmis aseara la Antena 3 un mesaj destul de explicit domnului Silviu Prigoana. Motivul care l-a determinat sa reactioneze exagerat si sa declare ca sustine contracandidatul PDL la primaria capitalei, pe domnul Nicusor Dan si nu pe candidatul PDL, este ca cel din urma a facut o declaratie complet deplasata si nefundamentata cu privire la reintroducerea pedepsei capitale.
Cristian Preda este europarlamentar, reprezinta nu doar electoratul ci si colegii de partid in relatia Romaniei cu restul lumii, iar a sustine o persoana cu asemenea opinii declarate public l-ar fi pus probabil intr-o situatie penibila si fara explicatie rationala in fata partenerilor din Parlamentul European.

Indiferent insa care ar fi motivul, este un moment cheie in care conflictul ce-l are in mijloc pe europarlamentarul Cristian Preda se poate detensiona realtiv usor.
Asta daca domnul Silviu Prigoana prinde ideea si raspunde cu aceeasi maniera constructiva.
La urma urmei, drepti sa fim, atunci cand domnul Prigoana s-a declarat sustinatorul reintroducerii pedepsei cu moartea, am mari indoieli ca a avut in vedere legislatia internationala, aspectul juridic sau sociologic al problemei si inclin sa cred ca mai degraba a fost un impuls emotional pentru cresterea radicalismului punitiv, drept solutie la a pune odata ordine in nebunia asta unde fiecare-si face de cap.
In fond, daca mergi la radacina lucrurilor, are cam aceleasi dorinte intime cu radicalul Cristian Preda :D
Asemanator chiar la forma de manifestare.

O abordare inteligenta din partea candidatului sustinut de PDL la primaria capitalei care ar duce la linistirea apelor in PDL si consolidarea frontului comun in lupta cu USL, sunt convins ca i-ar aduce acestuia un val de simpatie si i-ar creste sansele electorale.

Poate domnul Prigoana sa recunoasca deschis ca declaratia respectiva nu a fost fundamanetata si sa o retraga ?
Trebuie sa poata.
Daca Cristian Preda a putut sa stea un ceas sub ploaia de laturi a lui Gadea fara sa cracneasca numai pentru a-i transmite lui Silviu acest mesaj, un raspuns pozitiv al celui din urma ar fi foarte elegant si constructiv.

Vorba orbului : om trai si om vedea !


Viq

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru