luni, 14 mai 2012

Odioasa mostenire a Bocului Emil si piratului de cart, pentru Ponta Premier. Victor.

Fara sa ne apucam acum sa facem teoria sistemelor, cred ca putem sa acceptam ideea ca orice sistem, inclusiv cel social, este caracterizat de mai multi parametri, printre care si "inertia".
Acea forta care in fizica  presupune tendinta naturala ca elementul in discutie sa isi pastreze starea de repaos la dormitor sau de miscare d-amproasta, rectilinie si uniforma, atat vreme cat asupra sa nu intervine nici un nebun din exterior.
In aceasta lumina putem spune ca orice guvernare sau manifestare a putertii politice in plan socio-economic`are o anume inertie. Un anumit interval de timp care trece de la mometul in care au fost operate niste masuri asupra sistemului si pana in momentul in care acestea isi fac simtit efectul palpabil, plus un alt interval pana cand eventual noua putere politica isi impune propriile masuri, oameni, maimutoi sau bolnavi psihic in respectivul sistem.
Proaspata si calda, prajitura oferita de echipa de gimnastica a Romaniei a aprins beculetele oportunismului in tartacuta primului ministru.
Motiv pentru care merita sa ne reamintim un pic cateva amanunte din background-ul acestor proaspete succese ale gimnasticii romanesti.
In urma cu ceva ani, briciul fara mila al presei romanesti a crestat adanc, pana la sectionare, nemiloasa practica a "diabolicilor" antrenori Octavian Bellu si Mariana Bitang. Respectivii extremisti ai sportului de performanta au fost descoperiti de incrucisatorul presei de struguri ce se stramba in figuri, celebrul bolnav cu propriul cap, care i-a sanctionat fara menajamente intr-un articol din  Adevarul.
Folosind termeni specifici, pe care si eu ii folosesc cu mare drag la adresa lui de asta data ca .. de ! ... ceea ce dai lumii, aia si primesti in freza.
Spunea CTP acolo ca antrenorii aia nebuni mutileaza tinerele nestiutoare transformandu-le in niste zombie cu creierul lustruit, in handicapate social, in niste "monstri" incapabili de a se mai adapta vietii firesti la varsta la care un om  normal abia intra pe campia vietii.

In martie 2002, la o emisiune a lui Tuca, in dialog direct cu "monstruozitatile" ginmnasticii romanesti de performanta, de la antrenor la medaliat si retur, s-a scalambait prin hatisul propriilor afirmatii, jongland cu cuvintele si notiunile continute intr-ansele precum cu oole crude pe care le arunci in sus si uiti ca le-ai aruncat, straduindu-se sa ilustreze cat mai adecvat multiplele sensuri continute in cuvantul incriminat, fapt care cred eu ca i-a si reusit. Poti avea un dezavantaj de doua degete scrantite la mana sau un "handi" la cap, care tot scrantit se cheama.

Incercarile lui de a se eschiva de responsabilitatea fireasca a insiruirii mentionatelor invective pe post de aprecieri jurnalistice sunt de un ridicol de manual.



Pentru cine-l rabda neuronii si e curios a intelege de ce CTP e in limba dupa societatea egalitarista, in care toata lumea sa faca sport si intrarea la sala de fitness sa fie gratuita, in timp ce exceptiile trebuie aruncate la porci ca niste ciudatenii ce se afla,  merita revazut tot materialul AICI.
Trei ani mai tarziu, la sfarsitul lui august 2005, cei doi antrenori au luat decizia de a renunta la activitatea de pregatire a sportivilor de performanta in urma degenerarii scandalurilor repetate cu urmare directa in degradarea tot mai accentuata a calitatii disciplinei necesare pregatirii sportive pe un asemenea palier.

Dupa inca un an, cu un sfert de tura inainte ca acestia sa fie pescuiti de natiuni care au nevoie de performeri ca de aer, "dictatorul" Traian Basescu a reusit sa-i convinga sa ramana in patria noastra ca o floare, oferindu-le locurile asupra carora avea dreptul de decizie la angajare : posturile de consilieri prezidentiali.

Azi, luni 14 mai 2012,  fetele noastre vin acasa cu 4 medalii de aur din 5 posibile.
Plus niste argint, asa..... pentru decor ambiental.
La cateva zile dupa preluarea puterii executive si cu cativa ani inainte de a intelege ce naibili e pe acolo, proaspatul premier a felicitat lotul care a prins potul. Ba dubleaza si banutii de buzunar !

Ceea ce face premierul este corect.
Recunoasterea meritelor si sacrificiilor trebuie facuta fara retinere cu atat mai mult cu cat aceste sacrificii au fost incununate de suprema performanta in domeniu.
Ar fi fost si mai corect daca actualul premier ar fi contribuit cat de putin la efectul economic ce a facut posibil ca acum sa poata fi atat de generos.
In fapt, pe atat cat i-a stat in putinta de pe bancile opozitiei, s-a opus din rasputeri tuturor masurilor benefice luate de guvernul Boc.
That's life !

Asta e cu inertia.
Unul seamana, altul culege.
Unul pune lumea la munca sa adune bani albi pentru zile negre, celalalt se lauda ca ii da.

Vestea buna este ca inertia actioneaza si in sens invers.
Respectiv dupa guvernarea procomunista, o alta mai de dreapta (presupunand ca va mai fi ceva de gen) va inreghistra in contul propriu efectele contemporane declansate de cauzele precedentei guvernari.
Vestea proasta este tot asta.

Viq



3 comentarii:

  1. ,,Unul seamana, altul culege.''Corect si poti corobora pefect si cu ,,odioasa" mostenire '' :) Tu ai spus-o ironic, dar, tot ironic ,viata te confirma : cu scaderi suucesive in primele doua trimes6tre Romania intra in recesiune !!! Sub ce guverne au trecut primele doua semestre ? Sub guvernul Ponta ,cumva, tot el e vinovat?Se laudau ca i-au lasat lui Ponta ,,tara la cheie", chiar ca.... ,,odioasa mostenire".

    RăspundețiȘtergere
  2. Loda

    Compari 1 kg de vata cu unul de plumb si zici ca-s la fel de .... mari !

    Da, la fel, dar din ce punct de vedere ?

    Inertia are valori usor diferite.
    Banii adunati sunt acolo, au recunoscut-o.
    Reducerile de cheltuieli cu bugetarii s-au facut, tu ai recunoscut-o in repetate randuri cu supararea aferenta.

    Daca acum economia se contracta este efectul unui proces economic ACTUAL, nu precedent. Daca s-a apucat sa dea de-azvarlita cu ce-a gasit, efectul se face simtit instantaneu.
    Vezi saltul leului la saritura in adancime.
    Ca efectul se va transmite SI ulterior, este un adevar, dar ca vine din amonte, nu cred.

    Bine, tu poti sa crezi, ca nu are rost ce e pe real, are ce pica mai bine.
    Mi se pare in firea lucrurilor, dar numai sa nu uiti sa aplici principiul asta cand o incepe sa fie prost.

    Ca daca nu ma-nseala pe mine nasoiul, sfoara e mai scurta decat isi inchipuie Ponta.

    As pune pariu chiar ca scumpirile vor incepe INAINTE de marirea salariilor/pensiilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. A !
    Am uitat sa te salut :D

    Salut !

    Uite ce zice blonda nucleara, frumusica si sprintara, pan'or da-o aia-afara :

    "Banca Naţională a României a afişat astăzi un curs de referinţă de 4,44 lei/euro, un nou minimum istoric pentru moneda naţională. Euro a crescut cu 0,12% faţă de şedinţa precedentă, iar dolarul american a crescut şi el, ajungând la 3,49 lei/dolar. Aceasta este cea de-a patra zi consecutivă în care leul atinge un nou minimum istoric."

    Right ?
    Right.

    Tu ai credit in euro ?
    Eu am !

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru