marți, 19 iunie 2012

Papioanele refuza sugrumarea cu cravata rosie


Gabrel Liiceanu :
- Nu cred ca au iesit numai pentru cultura.
Au iesit pentru ca s-au simtit infiorator de mintiti .... urgentele Romaniei tin de cu totul atceva decat de Institutul Cultural in clipa de fata, si de decapitarea conducerii lui.
Guvernul a venit la putere in ideea ca va rezolva probleme majore ale economiei si ale societatii romanesti.
In loc de asta a decapitat singura institutie, sa fim sinceri, care a schimbat imaginea Romaniei in lume in ultima vreme.
Asa cum va spuneam adineaori, Romania si-a fixat in mentalul european imaginea prin cersetori proxeneti, falsificatori de carduri. ICR a reusit sa dea despre Romania imaginea unor oameni are fac filme minunate, a unei carti care este tradusa, pe saptamana, intr-o editura mare din lume, a unei Romanii spiritualizate.
A o distruge, inseamna a fi antipatriot !

Mihai Razvan Ungureanu
- Faptul ca o institutie cum este Institutul Cultural Roman, ajunge sa fie supusa arbitrarului politic, este, in opinia mea, injositor.
Nu doar pentru activitatea celor de acolo care conduc Institutul sau care au lucrat alaturi de conducerea Institutului pentru atata timp, ci si pentru faptul ca in momentul in care intr-o tara cultura incepesa deranjeze, nu mai vorbim de democratie.
Au existat si altii care erau dispusi sa puna mana pe pistol, ca sa scape de cultura care li se parea ba neplacuta, ba mult prea critica.

Toader Paleologu
- Importanti responsabili ai actualei puteri au spus niste prostii monumentale in aceste ultime zile. Nu vreau sa-i citez, pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar au aratat ca habar nu au de cultura, habar nu au de diplomatie culturala. La concerte nu-i vad, la expozitii nu-i vad, la spectacole de teatru nu-i vad, la festivaluri de teatru nu-i vad, nu-i vad nicaieri, da-si dau cu parerea si, ce e mai grav, este ca pentru ei Institutul Cultural este o retea de oficine care sa organizeze "Cantarea Romaniei" pentru cei din afara tarii.
Problema este ca habar nu au si, repet, nu sunt numai cei din actuala putere care nu au habar, si altii stau prost la capitolul asta.



Un comentariu:

  1. dusmanul de clasa24 iunie 2012 la 15:38

    Titlu total inexcat !!! Dupa cum se vede clar chiar din poza postata de tine ,papioanele nu ,,refuza" ci accepta cravata rosie ;faptul ca singura ,,disidenta' cu cravata ii apartine SPP-istului lui MRU ,iti spune ceva ? :)

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru