duminică, 4 noiembrie 2012

Articol gratuit pentru cei ce sunt de acord cu el, dar contra cost pentru cei ce nu sunt.

"Dorim să-i informăm pe cei care răspund de audiovizual că pirateria împiedică desfăşurarea normală a businessului corect, real. Ce înseamnă normal şi corect? Să investeşti, să creezi locuri de muncă, să plăteşti taxe la stat şi să achiţi drepturi de autor. Logica potrivit căreia "găsesc gratis pe net" trebuie să dispară. Oamenii şi organizaţiile de decizie din audiovizual împreună cu instituţiile abilitate ale statului trebuie să ia masuri şi să acţioneze în spiritul acesta
a declarat în exclusivitate pentru Capital, Costi Mocanu, vicepreşedinte al platformei de conţinut plătit Voyo.

Mare scandal se doreste a fi declansat de apendicul virtual al PRO TV ce si-a propus sa stoarca ceva bani din difuzarea de material video pe internet.

Nu este nimic nou si nici nu se vor opri aici presiunile celor ce vor sa controleze practic relationarea interumana facilitata de conexiunea la internet.
In obsesia lor bolnava de a impiedica accesul unor indivizi la ceea ce alti indivizi ofera, ignora un element esential : internetul nu e un magazin. Nu e un supermarket, sau o tarla in propietatea cuiva. 
Internetul s-a nascut spre a servi drept CONECTARE intre oameni. Relationare, comunicare, socializare. Este un liant al societatii umane, adevarat, la o scara cum nu a existat pana acum in istorie, dar atat. Interconectare !

Asemeni potecilor, drumurilor, soselelor, autostrazilor, pe canalele internetului se misca idei, informatii, materiale de toate categoriile. Pe marginea acestor drumeaguri, desigur exista acces la magazine, supermarketuri, sau pur si simplu la pepenii si legaturile de ceapa ale taranilor producatori-individuali.
Cine vrea - cumpara, cine nu - nu.

Dar !

Daca de la locuinta A la domiciliul B se misca un material ce-l detine cel din A, (un scaun, o lingura de lemn, o zdranganeala la ghitara sau o ata de mamaliga), spre folosinta celui din B, cum poti sa vii tu - producator de scaune/linguridelemn/zdranganeli/bumbac - sa spui : "Drum inchis !" ????

E un bun furat ?
Ok.
Furaciosul se pedepseste si obiectul furaciunii se confisca.

Intrebarea e : daca eu cumpar un CD/DVD  cu ceva pe el, se cheama ca l-am .. furat ????
Daca NU l-am furat, atunci poti sa mi-l confisti ?
Poti sa-mi interzici sa-l folosesc drept rotita la tricicleta, curatitor de cartofi sau cadou de Craciun din momkent ce AM PLATIT PENTRU EL ?????

Absurdul pretentiilor celor ce vor sa controleze internetul va continua, pentru ca nu e vorba doar de specificul de etapa.
E o problema de principiu.
Iar e clar ca atata vreme cat nu sunt in stare sa gandeasca o solutie CORECTA pentru succesul afacerilor lor, nu se vor opri.

In definitiv, daca ai ceva personal, cine ti-l ia ?
Personal fiind, nu-l pui pe internet, nu-l inregistrezi pe DVD, nu-l dai la Tv... adica NU-L FACI PUBLIC !!!!
Si astfel nu ti-l mai ia nimeni.
Dar daca TU VREI sa-l faci public, IL VINZI chiar, atunci de ce te plangi ????
Omul ti-a platit ?
Ok.
Ce face el apoi nu te mai priveste.
Nu are voie sa-l ofere altcuiva spre folosire ?
Daca altcineva vrea sa se foloseasca de bunul respectiv, DEJA VANDUT,  trebuie sa-ti plateasca  tie iar ?
Hai sa privim prin prisma asta !
Invitatii tai de revelion platesc instalatorului ca-ti folosesc toaleta ?
Fabricii de mobila pentru ca stau pe sofa sau pe fotoliu ?
Firmei de electronice pentru ca se zgaiesc la programul Tv la televizorul tau ?
Constructorului pentru ca ti-au calcat pragul ????
Sa nu-mi spuneti ca pare absurd ?
Nu "pare". ESTE !
 
Daca, Doamne fereste, pasul urmator al relatiilor umane se va materializa prin unde biomagnetice, daca vom evolua si vom comunica telepatic, care va fi pasul pe care il vor face cei ce vor sa controleze miscarea informatiei ???? 
Or sa ne puna basti de titanium pe tartacute ?
Ne electrocuteaza capetele saptamanal ca sa stearga datele inmagazinate ?
Ne scot creierele si ne pun in loc tarate de ovaz integral ?

Costi Mocanu sustine nici mai mult nici mai putin ca " Logica potrivit căreia "găsesc gratis pe net" trebuie să dispară".
Eu ii urez sa fie sanatos si sa-i crape capatana'  pana-i ies toti gargaunii la aer, ca s-au prostit in mediu anaerobic.
A !
Iar daca ceteste urarea mea trebuie sa-mi plateasca suma care mi-o veni mie pe chelie, ca .... logica "gratis pe net" nu-l aranjeaza pe prost.

Viq

PS. Pt acest Mocanu : Capsomane, nu glumesc !
Nu ai voie sa cetesti ce am scris mai sus daca nu-mi platesti !!!!!!
Sa nu zici ca n-ai stiut !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. românăIn Lucru