marți, 30 septembrie 2008

* Ideologia falimentarii succesului

Ocupat un pic cu ale existentei, am scapat spectacolul de sunet plenar si lumina rosie in direct, cu domnul Geoana Mircea atat in pozitie cat si centrala.
O sa-l gasesc pe undeva si-o sa-l gust.
Strecurandu-se printre atatea gafe dragute, presedintele partidului maselor se bazeaza insa pe ceva solid : ideologia de fier a partidului. De fier-beton.
Mai mult beton.
Arma cea mai redutabila pe care PSD o foloseste actualmente in lupta electorala este ideologia "de stanga". In lupta contra "dreptei".
Personal nu cred ca putem vorbi la momentul asta de o limpezire a curentelor idologice la nivelul politicii romanesti. E mai mult un fel de varza a' la Cluj.
Noi nu putem vorbi. Da' domnul Geoana, vorbeste. Reprezinta un "segment ideologic" important pentru orientarea politico-economica a plaiului mioritic. Reprezinta "publicul cel larg" si "omul obisnuit" din Romania. Iar omul obisnuit al ideologiei de stanga e omul sarac. El e temelia intregului "esafod".

Logica spune ca pornind de la fundamentalul "sa dam celor multi" inevitabil trebuie sa fie si un loc de unde sa poti lua ceea ce vrei sa dai !
Pai de unde sa iei din alta parte decat de la cei ce au.
Haiducul Mircea.
Canticu' suna la fel de ademenitor in urechea celui ce NU are bunuri ca si cu 70 de ani in urma. Nu conteaza cum si de unde ARE celalalt, nu conteaza DE CE tu nu ai ! Conteaza ca el are. Si tu nu. Prin urmare... "jos cu burghezitii..."
"Jos adica pe pamant, si cu ei la treaba/ Unde muncitorii sunt si copii'intreaba.."
Suna ademenitor pentru ca e cantat cu un talent de-a dreptul parsiv. Celui ce NU are, i se anesteziaza usor senzorii de evaluare "corect-incorect". Notiunile astea trec in subsidiar si primeaza interesul propriu.
E corect ca cel ca a furat de-a stins sa aibe sapte vai si-o vale-adanca iar tu, muncitor cu munca, doar doua fire doua paie ?
Nu-i corect.
In lumina asta e suficient sa sugerezi ca cei ce au, au pentru ca ... au furat. Cu mainile. Si picioarele... Se transfera emotional si insiduos blamul de pe conceptul de "hotz" pe cel de "bogat".
Corect ar fi fost insa ca cei ce au furat sa faca concert de percutie, The Voare & Tha Brelle pentru "doua linguri si-un castron".

Ash ! Ei sunt bine, mersic, in ...... Parlament.

Prin urmare "ideologia" pe care domnul Geoana o proclama cu atat patos este ceva mai putreda decat teiul pupezei lu' Creanga.
Din cauza de scorbura. Una mare cat un buncar pentru-o pupaza pa OO.
Ne dezvaluie domnul Geoana extraordinara gaselnita a impozitului supraprogresiv.
Considerand cota unica drept stramba, liderul PSD demonstreaza de fapt cat de departe este ideologia propusa de principiul corectitudinii.
Pentru ca (prin simplificare generalizata) prin cota unica oamenii deja platesc servicii similare cu sume diferite.

Daca tu castigi 1.000 lunar si eu 10.000, cota unica de impozit ma obliga sa platesc serviciile comunitatii de zece ori mai scump decat le platesti tu.
Tu dai 160, eu 1.600.

Am servicii sanitare mai mari de 10 ori decat ale tale ?
Nu, da' daca tu ai primit ingrijiri pentru ca ti-ai prins deshtu'n usa de la aragaz, io pot sa-mi dau cu ciocanu' peste toate ghearele sistematic. Cate 1/zi. 10 bucati ! Ca sa nu ies in pierdere.

Politia ma apara pe mine de 10 ori mai bine decat pe tine ?
Nu. Da' poata sa ma bata de 10 ori mai des daca fac destul gat !!!

Deci, din capul locului cota unica de impozitare impune plati DIFERENTIATE in defavoarea celor ce au mai mult si spre beneficiul celor ce au mai putin.
Domnul Geoana insa intra-n forta cu o poveste veche. Readuce conceptul drag stangii : LUATI TOT de la cei ce au. Si dati tot celor ce n-au. Acesta este un "program social-democrat modern si progresist", radical opus celui de dreapta "desuet si pueril" !!!!
Domnia sa crede "cu tarie" (dupa ce se termina taria, se trece pe bere) ca trebuie sa existe o diferentiere intre cei ce castiga mai mult si cei ce castiga mai putin.

Logica ta suna-ntre urechi : "Castigi mai mult-ai mai mult, castigi mai putin - ai mai putin" !
A ta !

Nu si a domnului Geoana. Pentru ca domnia sa crede ca diferentierea tre' sa fie ... INVERS !


Sa ramana cota de 16% in zona medie, 10% pentru cei cu venituri mai mici, pana la o% pentru cei ...care nici n-au ce sa li se impoziteze (!!!!!), dar "masuri de SUPRAIMPOZITARE pe averea afisata (cum adica "afisata" ? Adica probabil daca individu' e bou si o trece'n declaratia aia obligatorie de venit..). Deci masuri de "suprataxare" impotriva celor ce in mod evident au castiguri absolut deosebite. Si pentru firme ce au obtinut profit - baga aici si firmele de petrol si gaze, ca da bine'n urechea medie la nivelul scazut al "mesei".

ATENTIE !!!
Nu vorbim de hoti, de pungasi, de borfasi si escroci, de la cei mai insignifianti shuti pana la stalpii hotiei organizate ce'n Parlament trec cu "lege pre lege calcand" !!!
Nu vorbim de potentati, de nea Jiji, Adrian Nastase, C.P.Tariceanu sau Patriciu.

NU !
Vorbim de jecmanirea celor care au firme, profit, incearca sa-si faca coliba..... in general muncind 15 ore/zi, 7/7..... Ei vor fi cei impozitati.
As pune mana'n foc ca cele doua categorii NU SE CONFUNDA !

Pentru ca cei din prima categorie NU SE VOR IMPOZITA singuri !

Este ideologia perpetuarii consolidarii si dezvoltarii dezastrului moral actual, pentru ca nu se opereaza cu criteriul "activitate cinstita sau hotie".
Este totodata ideologia blocarii spiritului intreprinzator, diluarii pana la disparitie a motivatiei, sufocarii economice pe toate palierele, pentru ca se opereaza cu criteriul nationalizarii profitului, castigului, averii, succesului in afacere.

Si aceasta ideologie probabil ca va prinde la mase atata vreme cat acestea vor fi suficient de paupere incat judecata sa le fie viciata de interesul material. PSD are interes sa-si pastreze intact acest electorat. El este, (inspirat denumit de un blogger) Partidul Saraciei Durabile.

20 de comentarii:

  1. Geoana interpreteaza, destul de prost dealtfel, aria demagogiei si populismului ieftin. Din pacate, exista in tara asta cateva milioane de oameni asistati social, dependenti de stat, cu o mentalitate tributara inca regimului comunist. Aceasta masa uriasa de oameni nu pot fi reprezentati decat de astfel de politicieni, astfel ca acei politicieni nu trebuie decat sa promita marea cu sarea pana le ia voturile! Si ei sunt constienti ca nu vor face pesedistii prea multe, dar niciodata nu vor vota cu dreapta. Simplu, chestiune de educatie! Acest electorat, preponderent rural, neinformat, needucat si extrem de conservator are nevoie de astfel de politicieni. In definitiv, ei stiu ca sunt mintiti pe fata, dar vorba aceea ,,Daca ma minti, minte-ma frumos!'' N-am sa-i pot intelege vreodata, stiu ca nu pot fi schimbati, ii accept asa cum sunt. Geoana are doar meritul ca le poate voturile acestora, in defavoarea portocaliilor, care sunt si ei de stanga in mod evident dar se declara de dreapta. Sincer, prefer ca voturile acestea sa se indrepte spre psd decat spre pedelepre.

    RăspundețiȘtergere
  2. ohohhhhhhooo , a aparut !!!! .. Liberali sunt de dreapta si fac pomeni elctorale de stinga , cot la cot cu psd-ul , care-i sustine la guvernare !!!!!! eheee ...
    Dar cea mai tare e faza din final.
    Si asta mai zice ca-i de dreapta , sosonar penal ??

    p.s.
    Viq , sper ca am voie sa zic si eu ""penal" dupa "pedelepre" !!!



    Dar sa-l lasam pe Hendrix cu problemele lui existentiale (asta nu-i ceva de rau) ca eu altc3eva voiam sa-ti spun ...
    Poti sa faci untext cu primul pas pe luna al lui Neil ,cu "traducerea" ta , geniala ??
    Ceva din putzul gindirii Prostanacului , daca se poate !! Intreb si eu , nu te supara !! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cei mai bogati oameni din tara sint in PSD.

    cei mai saraci electori voteaza cu PSD.

    propunere:

    saracii din psd sa ia averile bogatilor din psd cu furci si coase.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hendrix

    Precum ziceam nu m-as aventura sa cataloghez formatiunile politice pe ideologii. Tu zici ca PDL e de stanga doar asa, ca chestie, ca nu-ti plac. In realitate, ei au fortat cota unica, si uninominalul. Chestia e ca PNL a dovedit ca nu are nici o doctrina. Sunt niste borfasi intzoliti la 4 ace pe post de oameni de afaceri care s-au varat in jonglarea pietei cu parghiile politice.Daca PSD ar lua tot de la cei ce au si-ar da pasa-mi-te la saraci, peneleii ar lua tot de la toti si-ar fugi in tarile calde.

    Thor
    Vedem.

    Skorpy
    Ceea ce dovedesc faptele rosiilor este o minciuna cat Carpatii. Se duc in fata multimii, arata cu degetul la aia de au furat, vin in Parlament si pun botnitza justitiei cand vrea sa-l pape pa inculpat. Stirga alaturi de amaresteni : "Ne-am saturat", numa ca aia se gandesc la taxe iar el la masa de pranz. Toate pomenile astea sunt margele de sticla si clopotzei. Or sa vada ca nu-s bune de nimic mai incolo. Da' votu'i dat pa 4 ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doctrina? Ce-i aia? Au fost membri ai Internationalei Socialiste pana prin 2006, cand, la cererea expresa a lui ba-secu, au votat in unanimitateafilierea la PPE! Halal partid de dreapta sunt pedeleprele! Ei sunt partid de dreapta pentru ca tin trandafirul socialist in mana dreapta! Ha ha ha ha ha (hahait basescian)

    RăspundețiȘtergere
  6. Viq, tu vorbesti de doctrina pedeleprelor? Orice analist politic serios iti va spune ca pedeleprele n-au nicio doctrina politica, ei sunt doar niste mafioti incolonati in dosul lui ba-secu, extrem de supusi acestuia, in scopul imbogatirii lor, precum a facut-o permanent si ba-secu. Mai ai tupeul sa te referi la lipsa de doctrina a PNL? TU NU ITI DAI SEAMA CA VORBIND DESPRE DOCTRINA POLITICE ESTE CA SI CUM AI VORBI DESPRE FUNIE IN CASA SPANZURATULUI? Sa-ti mai reamintesc de alianta ci jiji becali la PMB si de trocul politic incheiat cu trinebunul vadim? Viq, daca taceai filozof ramaneai! M-am inselat in privinta ta, tu vrei sa negi evidentele, exact ca un propagandist portocaliu. Am dreptate? Nu trebuie sa recunosti, oricine isi da seama de asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Razi tu, viq, dar nu este rasul tau! Exista un mare partid de dreapta inca din 1990, ma refer la PNL si mai exista un mare partid de stanga, ma refer la actualul psd, mostenitor al fsn, adica al fostului pcr. Pesedistii sunt de stanga doar pentru a culegele voturile unei populatii nostalgice dupa vremurile comuniste, in care statul era puternic si bun, existand un tatuc care se ocupa de toate. Pedeleprele gandesc la fel ca si pesedistii, au acelasi target electoral, au aceleasi mijloace demagogice si populiste de a-i atrage pe fraieri si nostalgici de partea lor.

    RăspundețiȘtergere
  8. @handix
    nu te mai obosi cu tastatura fiindca probabilitatea sa-ti iasa un text coerent este sub cea din experimentul cu maimuta (daca ti-l amintesti).
    Din pacate pentru tine esti decredibilizat in orice fel de instanta (chiar si personala) din cauza de spalare pe creier iar in lipsa din cauza de spalare la bozonare. Prin urmare iti recomand o cura de dezintoxicare astfel:

    - in fiecare dimineata, dupa spalatul pe dinti, in oglinda, sa repeti de 10 ori "PNL este marele partid de dreapta!" si de 20 de ori "PDL nu este un partid de dreapta!

    In acest fel nu vei deveni normal dar vei crede ca esti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim
    AM destule sa NU las mojicii.
    Daca vrei sa-ti faci trafic, munceste vere. Lasa cele activitati specifice oamenilor mari si ocupa-te serios de joaca.
    :))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Hendrix

    Uneori am impresia ca poti intelege lucruri ce mie mi se par simple. Daca m-am inselat, este normal sa te comporti ca si cum nu pricepi, dat fiind faptul ca e d'adevaratelea.

    DECI ...:
    Viq said :
    "..Personal nu cred ca putem vorbi la momentul asta de o limpezire a curentelor idologice la nivelul politicii romanesti. E mai mult un fel de varza a' la Cluj." (in postare)
    ..Viq repetir :
    "Precum ziceam nu m-as aventura sa cataloghez formatiunile politice pe ideologii." (in raspuns la comentul Hx)

    Hendrix raspunde :
    "..Doctrina? Ce-i aia? Au fost membri..bla-bla-bla.."
    ..nuanteaza apoi :
    "..Viq, tu vorbesti de doctrina pedeleprelor? Orice analist politic serios.."

    ..si concluzioneaza :
    "..Exista un mare partid de dreapta inca din 1990, ma refer la PNL si mai exista un mare partid de stanga, ma refer la actualul psd...bla-bla-bla.."

    DECI.... esti haios :))))))

    Esti sigur ca zona temelor politice dar mai cu seama discutiile in grup mai mare decat o persoana ti se potrivesc ?
    Poate sunt alte lucruri care ti se potrivesc mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce n-ai inteles, viq? Daca vei citi mai atent postarile mele, vei vedea ca m-am referit la 2 partide mari care au o ideologie, ma refer la PNL si psd. Despre pedelepre am afirmat foarte clar ca n-au nicio doctrina, ei nu sunt un partid politic, ci o biata gasca de mafioti incolonati in dosul lui ba-secu. Sau, dupa cum spunea Tariceanu in urma cu cateva saptamani, pedeleprele ,,sunt o adunatura'' din punct de vedere ideologic. Modul in care racoleaza diverse specimene expirate din alte partide dovedeste ca ei n-au doctrina, n-au principii, au in schimb o mare sete de putere! Compris?

    RăspundețiȘtergere
  12. :))
    Hai sa ridicam chestia asta sugubeatza la nivel de punct de vedere : PNL si PSD sunt formatiuni politice CU IDEOLOGIE.
    Dar accepta ideea ca este PUNCTUL TAU de vedere.

    EU am altul.
    Asa cum am spus si daca n-am spus-o, o repet, : parerea mea este ca la momentul la care vorbim nu sunt formatiuni politice in Romania cu ideologii clar conturate.

    PSD se joaca cu vorbele, precum am vrut sa arat si in post, declarand una si faptuind alta (in speta, strigand in mijlocul maselor "Jos imbogatitii hoti" si-n mijlocul Parlamentului : "Jos mana de pe ei").

    PNL se pretinde de dreapta si da la gioale conceptelor economice de baza specifice ideologiei cu pricina, scotand pachete de legi cu moaca pe banda rulanta (vezi ce se intampla de luni de zile si avalansa ce vine acum).

    PDL a apucat cateva luni de guvernare in care a bagat cota unica-n economie si spaima-n borfasi.

    De-atunci chibitzeaza pe margine.

    Iau in calcul si vorbele dar ca pe niste date de lucru intr-o ecuatie mai bogata.

    Eu evaluez calitatea unui om sau grup de oameni dupa trei lucruri :
    1. Ce spune.
    2. Ce face.
    3. Potriveala dintre ele.

    Asa ca nu ma impresioneaza parerile tale carora nu le gasesc nici o substanta.
    Da' sunt ale tale.
    Sa fii sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  13. Viq, esti din ce in ce mai propagandist portocaliu. Daca tu vii cu teoria ca PNL nu mai este de dreapta pentru ca a marit pensiile, este clar cat de indoctrinat esti! PNL nu a facut decat sa se tina de promisiunile4 facute in 2004, insusite prin programul de guvernare. Uita-te inca o data si vezi ce salariu mediu au promis ca va fi in 2008 si ce pensii vor fi. Atunci erau de dreapta sau nu? De cand grija fata de pensionari este ceva de stanga? S-avem pardon, doar un guvern liberal poate duce la prosperitate, ceea ce PNL a si facut. Daca nu erau bani pentru marirea pensiilor aceasta nu avea loc. Este meritul guvernului Tariceanu ca a gestionat bine treburile tarii si au fost bani si pentru asta. Te deranjeaza faptul ca n0au facut cresterea pedeleprele tale? Sa fii sanatos! Cine ti-a nagat in cap marea MINCIUNA ca cota unica a fost opera pedeleprelor? Hai fugi d-acilea, a fost o masura LIBERALA. Ca vindeanu spune altceva, este treaba lui. Hai pa.

    RăspundețiȘtergere
  14. @handix

    PNL a marit pensiile sub presiunea PSD-ului dar sa nu dam vina numai pe PSD. Au avut si PNL pomenile lor separate (si multe). Marirea punctului de pensie care, ce greseala, nu incepe din noiembrie ci din octombrie (dupa ce s-a mai razgindit nitel).

    Si te rog nu fa pe altii propagandisti ca sa nu te fac io ipocrit.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  16. Hendrix

    Precum zic, intri'n zone din care nu intelegi mare lucru.
    Da' toti o facem uneori.

    In ceea ce priveste "propaganda" : NU EU ma omor sa te comving pe tine de ceva ci ...VITZAVERCEA.

    Ti-am acceptat punctul de vedere oricat de aiuristic pare, pentru ca daca nu esti ...eu (de asta sunt destul de sigur) atunci esti altcineva. Si din capul locului ai alta educatie, experienta de viata, principii, perceptii, capacitati de analiza... bla-bla-bla, si ai ajuns la concluzia ca PNL e miam-miam.
    De la mine se vede "CAH".
    N-au nici un dumnezeu in afara banului.
    N-au nici o doctrina exceptand pastrarea puterii cu orice pret.
    N-au nici o ideologie decat tradarea.

    Asta e concluzia la care am ajuns in urma a ceea ce AU FACUT dezmatatii astia de aproape 4 ani.

    Nu se schimba asta cu ..vorbe.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ioane

    Nici io nu-mi fack lobby la voi.
    Ok ?

    RăspundețiȘtergere
  18. "Exista un mare partid de dreapta inca din 1990, ma refer la PNL..."

    pnl? care pnl? ala din manualul de istorie avea ideologie. astia n-au. nici de drepata nici de stinga. de ciolan. populism ieftin, birocratie cit cuprinde (am o lista de exemple de hototriri de guvern date de pnl care sunt doar ingradiri ale liberei initiative) si o politica de azi pe miine. toate astea peste niste indivizi care nu pricep pe ce lume se afla si doar buzunarul ii intereseaza. asta cind nu se sborseste ilici la ei si atunci tremura de frica.

    de al doilea partid mare nu am ce sa spun ca ei sunt mafio-comunisti pe fata.

    in rest tu cu cine te certi?

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru