joi, 19 februarie 2009

* Arivederci Rroma ! Hello Italia !

Acum cateva zile mesterul AVP mi-a evaluat vorbele, voit dar reusit partial = ironice si nevoit dar reusit total = triste, prin care-mi ceream identitatea romana inapoi de la domniile lor, domnii RRomi, vorbele, ziceam, ca de "forumist"
Foarte corect zic io.
Eream suparat pa aia chestia cu'njunghiatu'n bar a lui Cozma.
Dar mai cu sama pe chestia ca a fi roman se identifica abuziv cu a fi rom.

Acu' daca stam sa judecam un pic e usor terifiant cand te gandesti ca e vorba de un grup de indivizi ce au reusit sa fure pana si nationalitatea unui popor intreg.
Dreptu-i ca poporul cu pricina se fura si singur, da' asta-i alta gasca-n alta traista.
Si nu'i traista noastra, ca a noastra are o gaura. Cam cat traista.

Era o pseudorevolta usor emotioala prin care-mi exprimam amaraciunea ca sunt etichetat pe nedrept ca rom, pentru ca asa e trecut in CI.
Pentru moment sunt intre englezi si pentru un vizitator al Londrei, cu destula indulgenta, (legat la ochi si cu doape'n urechi) poate as putea fi luat drept englez.
Dar n-ar fi corect.
Nu are importanta daca mi-ar place au ba ci ca nu ar fi corect.
Si in egala masura nu e corect nici sa fiu catalogat drept rom pentru ca niste idioti din tara mea au avut tampita inspiratie sa vanda pana si numele neamului, cui a vrut sa-l cumpere. Respectiv, unei grupari etnice.
Si nu uneia oarecare.

Azi vad iar ceea ce de-acum incolo foarte probabil vedea-vom tot mai des pe fondul cresterii tensiunilor de toate felurile, cu criza la radacina.


Asa ca m-am luat de cateva ori la intrebari foarte serios. Odata m-am prins pe faza si mi-am si raspuns :
- Bah, Viq, tu nu esti cumva putin rasist, nenica ?
Adicatele faci pa democratul cand e vorba de negrii din America, ca aia sunt hat in America, la o zi de munca/lumina distanta, da' daca e vorba de ai de langa tine, ramane numa un demo-......
- Hmm. Crezi ?
- Pai cam asa reiese din vorbele-ti sucite. Una-doua te iei de aia. Si mai cu seama mergi pe doua idei : te iei de ei la gramada si cu dominanta subtil persecutiva.
- Ce vorbesti fratzica ? Zii "ZAU!". Du-te mah si te culca.
- Pai da ! Cand nu mai ai argumente, la culcare. Faci pa niznaiu' si mishto de santz...
- Mah, nu fii bou. Vrei argumente ca nu m-am luat de rasa lor ? Pai ba figurantule, am luat io'n vizor toalele, muzicili, si toata traditia lor ? Am vorbit vreodata de inferioritatea lor ca rasa sau etnie ? Am zis io ca TOTI sunt talhari ?
- Asta nu, dar ai sugerat macar ca majoritatea...
- Pai majoritatea nu e ???
- Ba ar cam fi, da nu tre' sa zici.
- Ete, mah ! Daca e, E !!! Indiferent daca io zic au ba.
- Pai tocmai d'aia e, pen' ca zici ca e. D'asta nu se integreaza....
- Bai... sfarleaza cu fofeaza ! Astia nu sa integreaza fin'ca n-au nimic la baza ! Ai auzit de "Motivatie" ?
N-are integrarea nici in clin nici in maneca cu sistemul non-educational sau cu shvaitzerul legislativ prin gaurile caruia shobolanesc bine-mersi ! Are insa cu intentia lor (care se joaca de'a X si 0) de a folosi ceea ce le ofera sistemul de educatie sau reglementarile legilor, spre a socializa omeneste cu restul lumii. Vorbesc, dimpotriva, nu sa fie tratati altfel ci LA FEL cum sunt tratati cei din jurul lor. Poti sa-mi spui cine-i impiedica sa faca ce fac alte milioane de indivizi aflati in aceeasi situatie ?
- Uite, vezi, aici gafezi ! Daca intr-adevar asa stau lucrurile, educatia trebuie sa fie mai accesibila pentru ei ...
- Adica sa intre la facultatea de stat cu nota 3, s-o absolve cu media 2 si sa mai ia si bursa'ntre ele. Pai cam asa si e, cap-patrat. Probabil trebuie facute si legi speciale pentru ei, mai permisive, ca sa-i ajutam sa.... SA CE ? Care crezi ca este efectul real al faptului ca primesc mai usor beneficii decat ceilalti membri ai societatii, ca toleranta fata de ei este mai mare decat fata de ceilalti si ca in definitiv vorbim de blocarea celei mai elementare parghii naturale a universului : relatia cauza-efect.
Cum vrei sa-si acordeze comportamentul daca nu exista un feedback CORECT, real, al actiunilor lor ?
Ei insa si-au construit deja o imagine si s-au ales cu o atentie marita din partea lumii ceva mai civilizate. Aia gogoneaza ochii mai atent cand vin in contact cu ei, scormonesc mai adanc prin bagaje, focalizeaza CCTVurile si monitorizeaza miscarile "de dans" cu mai multa atentie.
Treaba lor. Si a unora si a celorlalti.
Pricepi cap-de-varza ???
Personal daca as fi supraveghetorul unui supermarket, as sta cu camerele pe ei non-stop. Nu pentru ca sunt tigani. Poa' sa fie si martieni. Nu ma intereseaza. Ci pentru ca prezinta elementele cu risc crescut pentru ceea ce eu am in grija. Nu ma intereseaza culoarea pielii, ecartul de varsta, frizura, tatuajele, antenele sau carapacele. Ma intereseaza sa-mi pazesc marfa si pentru asta folosesc tot ce-mi spune tanti statistica pe categorii de infractori.
Intelegi vorbele astea, sau trebuie sa-ti desenez ?
Iar ceea ce ma deranjeaza cel mai abitir este ca pentru a-si schimba "infatisarea" se legitimeaza in fata lumii si se identifica acum cu natiunea romana. Pe frantzuz il doare'n pix de treaba asta. Ca el nu-i roman.
Da' pe mine ma'nnerveaza, ca acu' nu'ndraznesc sa ma duc la Roma asa, hodoronc-tronc, sa nu intru si io'n istorie afishat pa Columna, in pozitia aplecat-inainte si cu dintii ranjiti !
Si nici la Venetia, ca acolo se umbla traditional cu masti pe moaca. Si mai e si balti pa strazi cam cat strazile, de nu poti fugi'n voie la nevoie...
Pricepi viteazule democrat ?
Nu vreau decat sa-mi pastrez identitatea mea pe care, buna-rea cum e, o merit in urma a ceea ce EU am facut.
De dus acolo tot o sa ma duc.
Uite-asa, d'al dracu !
Da' nu mai zic "Buna ziua".
Zic "Hello".
Si la o adica, la doo adici, langa-o bere si tri mici, o sa'njur pe cei amici, ce le violeaza Glia, si provin din Romania.
Pricipesti, mah ?
Alooooo...
Unde esti, cocoshatule ? Ai shters-o ???
Vino'ncoace, 'tziar sarea mani'ta de democrat de hartie creponata...
Faci pa grozavu' citand sloganuri dezbracate de idei si goale pusca de sens......
..te dai mare la mine ... stai ca-ti umplu io poponeatza cu shuturi...
...Unde te-ai bagat contzopistule..... t'ai varat in baie ?
Stai ca-ti explic io prin semne, sa tii minte...
Opa !!!
T'ai dus dincolo de oglinda !
Mare'mpielitzat esti !
Da' nu iesi tu iar cand vrei sa faci pa filosofu' ???
Io's acilea taticu' !
T'ashtept.
.

2 comentarii:

  1. Bravo.Aici ai lovit exceptional.Chestia grea e stersul ipocriziei.Eu unul incerc sa fiu avocatul diavolului dar secretule ca discriminarea pozitiva e un shit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Turnule

    Ca sa poti influenta cumva in exterior, tre' sa'ncepi cu propriul interior,desi asta nu garanteaza.

    Cat despre aspectul discriminare-rasism inclin sa cred ca de fapt e vorba de o varianta mai primitiva de competitie.
    Egalitatea e un cuvant fara continut.
    Nimic nu e egal cu nimic.
    Chestia e ca musai e de avut in vedere caracterul bine sapat in nucleul amigdalian, cu softul instalat de Nenea Universu', prin care competitia e motorul evolutiei.
    Putem risca un pic, sa vorbim teoretic de egalitatea de sanse prin corecta aliniere la linia de start, desi e foarte clar ca sansele nu inseamna numai atat.
    Dar a forta egalitatea trecerii simultane a lniei de sosire e un concept complet cretin. (De aici se si trage involutia omenirii sub doctrina "fiecaruia dupa nevoi".)
    Putem vorbi de ideea egalitatii in fata legii, dar nu de verdicte egale.

    Trebuie sa lasam normalitatea sa-si produca efectele.
    "Ceea ce dai lumii e ceea ce primesti inapoi".
    Dar daca atunci cand vine nota de plata iti iei alta identitate, cei din jur trebuie sa te dea in vileag nu sa-ti ofere propriul lor pasaport.
    In cazul din urma, ei platesc consumatia si-s vinovati nu ca au consumat, ci ca-s dobitoci masochisti. Mai grav e ca prin actiunea respectiva perpetueaza si agraveaza disfunctiile.

    Noi ne-am bagat ca musca sa le dam astora identitatea noastra. Si platim.
    Prostia e cel de-al doilea lucru care se plateste langa hotie.

    Multam de vizite.
    O sa-mi fac timp sa trec si pe la tine.
    ("Ceea ce dai lumii....")

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru