joi, 12 februarie 2009

* Te rog din suflet : nu ma mai trimite mai departe.

Daca ai mail, atunci ai si d'astea.

Încă n-am aflat pe nimeni care să nu fie bombardat cu spamuri.
Bun.
Înţeleg că sunt comercianţi care folosesc reclama agresivă, draci d'ăştia care-tţ bagă bocancu-n crăpătura uşii şi-ţi intră cu sila-n sofragerie, să-ţi demonstreze cum mere aspiratoru', până te vede că pui mâna pe bătătoru' de şniţele....
Între noi fie vorba, e clar că indivizii nu sunt numai nesimţiţi cu tona, dar şi complet cretini dacă adoptă o asemenea manieră de relaţionare cu un potenţial client.
Partea proastă e că mai mult ca sigur găsesc tembeli mai mari ca ei care vor să sş "cumpere" fericirea veşnica şi o planetă-două in galaxia de peste cale.
Lactee.
Altminteri nu ar face drăcia asta, evident.
Bun. Înţeleg şi asta că m-am obişnuit de ceva vreme cu lumea noastră drăguţă şi aiuritoare.
Dar nu o dată m-am întrebat cum naiba de m-au găsit aşa de repede ?
La o saptamână - două după ce mi-am făcut mailu', m-am trezit cu sacu' plin !!!!!

Măi să fie !

Cu timpul m-am mai dumirit.
Da' precum puteţi vedea în poze, majoritatea covârşitoare a celor din jur nu prea ştiu ce se întâmplă cu mailurile lor chiar în momentul în care ei personal şi-o fac cu propria mână.

Primesc de la persoane de totală bună credinţă şi cu intenţii dintre cele mai oneste, mailuri în care-mi solicită să trimit la toţi cei ce-i am în listă, fie o plângere pentru un copil orfan de mamă, tată, ţară, neam, flămând, ars, călcat de maşină, tramvai, tren, care tocmai trebuie operat de cancer pe creier, de inima cu cord cu tot, rinichi, pancreas, plămâni şi restul organe, fie o rugaciune pentru lumea de apoi, cu ameninţarea că dacă rup "lanţul" o să mi se strice trotineta, divorţez, crapă casa, rudele, o să mor în chinuri groaznice, iar Toto pleacă-n lume cu traista'n băţ..

Este mai mult decât clar că astea au drept unic scop "lanţul" în sine.
Păi dacă nu trimiţi nici un ban, atunci ce mare brânză să trimiţi nişte mesaje ?
Doar nu te costă nimic, nu?
Nu te costă nimic decât că păţeşti ce vorbeam mai sus : te călăresc spamurile. Şi faci cadou boala asta şi pretenilor tăi.

Pentru că precum probabil ştiţi deja, fiecare din aceste mesaje conţin zeci, multe zeci de alte adrese. E mai comod aşa, să trimiţi la toţi odată. Aceste adrese sunt vânate de fapt.
Ele sunt colectate cu grijă, formeaza baze de date care se vând pe bani.
Nu vorbesc aici de eficienţa unor asemenea baze de date, am spus-o mai sus, cert e că sistemul aşa funcţionează iar oamenii de bună credinţă sunt victimele borfaşilor virtuali.

Nu e de glumă.
Indivizii nu au absolut nici un scrupul, n-au nici un Dumnezeu, nici o reţinere de a folosi sentimentele fireşti ale unui om normal şi a stoarce bani din ele.

Ulima găselniţă era un mesaj cu înjunghierea handbalistului roman în Ungaria, cu acelaşi cuvânt de ordine "TRIMITE"......
Pentru că azi iar m-au apucat pandaliile cand am deschis mailu' m-am gandit că e nevoie de cetit vorbele unuia dintre cei mai căpcăuni pretenari cu care m-am palmuit în virtual : "ActOfGod". (în traducerea mea = "DracImpieliţat").
Îi chiar mulţumesc cu ocazia asta, fără nici o ironie ascunsă.

Primim saptamanal cateva mii de mailuri nesolicitate, mailuri in care suntem indemnati sa cumparam wc-uri ieftine, chiloti comestibili, licente windows la 24 euro … de toate pentru toti !
Ce-i de facut pentru a ne proteja de aceste mailuri nedorite:


1. Ce este un SPAM?

Este un mesaj publicitar sau ceva de genul “Deveniti milionar in timp ce dormiti”. Prin definitie, este un mesaj NESOLICITAT.

2. Cum au aflat adresa voastra ?

Cel mai des, se fura adresele din mesajele care se trimit masiv - de exemplu bancuri, informatii politice, etc. si care, la randul lor, sunt retrimise CU TOATA LISTA DE ADRESE DE EMAIL VIZIBILA. Dupa care listele respective se vand sau se negociaza cu alti spammeri (autori si manipulatori de spam).


3. Ce-i de facut pentru a evita spamul ?
A. De fiecare data cand trimiteti un email la mai multi destinatari si nu este necesar ca acestia sa-si vada reciproc adresele, folositi modul BCC(Blind Carbon Copy). Modul BCC face ca lista destinatarilor SA NU APARA in continutul mesajului. FOLOSITI CAT MAI DES MODUL BCC !
B. Atunci cand dati un FORWARD (redirectionare) pe un mesaj, dedicati cateva secunde pentru A STERGE TOATE ADRESELE ce provin din emailul anterior. ESTE CAT SE POATE DE SIMPLU !

4. Ce sunt acele emailuri de genul: Salvati saraca fetita bolnava de cancer ?
Ei bine, multe dintre aceste emailuri care va cer sa faceti un FORWARD (redirectionare) sunt O MINCIUNA! Stergeti-le!
Atentie: unele dintre ele sunt virusate sau contin alte surprize nedorite. NICIO COMPANIE (ca MICROSOFT, de exemplu) nu doneaza bani pentru redirectionarea acestor mesaje. NIMENI SI NICIODATA nu o face!

5. Si virusii ?

Nu trimiteti si nu deschideti (executati) fisiere .exe sau .doc, decat daca sunteti siguri ca provin dintr-o sursa de incredere. Acestea sunt modurile tipice de infectare cu virus. Nu este suficient sa aveti un antivirus instalat, pentru ca antivirusii INTOTDEAUNA sunt ramasi in urma. Iar intr-o campanie de spam, virusii se multiplica intr-o zi cu milioanele, iar antivirusii de-abia daca incep sa-i detecteze in cateva zile, saptamani sau chiar mai mult.

6. Si ce se intampla cu linkul REMOVE dintr-un spam ?
ESTE DE ASEMENEA O MINCIUNA! Adica, atunci cand vi se trimite un spam (email nesolicitat) si vi se spune ca, daca vreti sa fiti eliminat de pe lista, sa raspundeti cu REMOVE, este numai pentru a verifica, din lista, care emailuri sunt reale si valabile. Raspunzindu-le, in mod automat si indirect nu faceti altceva decat sa le confirmati ca adresa voastra este reala, iar ei nu numai ca va trimit spam in continuare, ba chiar vand adresa voastra de email altor spammeri. NICIODATA sa nu raspundeti.

7. Ce altceva pot sa mai fac ?
De fiecare data cand primiti un spam, puteti da un FORWARD (redirectionare) catre adresa abuse a acelui domeniu. De exemplu, daca primiti un spam de la niceprice@shopping.com, retrimiteti-l la abuse@shopping.com sau la postmaster@shopping.com. Acolo se vor ocupa ei de masurile ce trebuie luate contra spammerilor. NICIODATA sa nu cumparati nimic de la cei care va trimit spam!
Submitted on
02/02/2009 at 7:19pm "MountThor"

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru