duminică, 15 martie 2009

* Nimic nu se schimba pana nu este schimbat de socul realitatii.

TRU si-a facut blog.
Frumos din partea lui.
Mai ales ca e chiar TRU si blogul e chiar al lui.
La nici 3 zile din momentul in care-mi exprimam indoiala in unghi drept cu plecare spre obtuz, ca ar fi pe de-adevaratelea, "Guerilla virtuala" ma ciuguleste de idee si-i face pocinogul lu' Lenush.
Acu', cu toata indulgenta, da' tre' sa fii tare dus cu capu' sa muncesti a face o magarie ce nu poate functiona efectiv.
Da' eu nu degeaba am ridicat din sprancene atunci : stiu ca guerilla virtuala e dusa.
Cu sorcova.
Respectivii indivizi gandesc atat de "pe dos" incat ar avea nevoie de casti pentru a-si apara creierii crescuti pe exteriorul tartacutei iar frizerul i-ar tunde in cerul gurii.
Cat putea sa dureze pana Elena Basescu facea dezmintirea de rigoare si blogul facea "Plici" ?
Ceva mai putin decat i-a luat prapaditului sa-l construiasca. OK.
Daca tineam seama ca e vorba totusi de respectiva "tanara speranta", hai fie, 2-3 zile, na.
Chestia e ca nu e nimic nou sub soare.
Maniera de gandire (daca putem sa jignim termenul cu pricina in contextul dat) al ametitilor virtuali este absolut identica cu cea in care violatorii "violenteaza," hotii fura, politicienii "politiciaza" sau "jurnalistii" juiseaza !
Precum era de asteptat, in ciuda lipsei de confirmare credibila tot au fost cativa care s-au agatat in carlig, precum Cristi Teodorescu.

Ma tot intreb de mai sa ma striveasca METAfizica, de ce dracu' se irosesc oamenii depunand efort in actiuni idioate ?
De ce reaua intentie ?
De ce hotia ?
De ce minciuna ?

De cateva catralioane bune de ani, omenirea primeste aceeasi lectie pe care refuza cu incapatanare sa si-o insuseasca : ceea ce dai lumii aia iei in freza.

Daca oamenii gandesc rational, de ce nu-si regleaza comportamentul ?
Stim ca nu e bine sa facem rau asa cum stim ca nu e bine sa fii bolnav sau sarac.
Si ce daca ?
Noi asta stim asta facem.
De ce oamenii tind sa repete greseli anterioare, iar si iar, sperand ca de data asta, noua, rezultatul va fi altul decat cel obtinut anterior ?
Am ajuns la concluzia ca tre' sa fie o regula acilea.

Orice obiect are tendinta de a-si pastra starea de repaos sau de miscare rectilinie si uniforma atata vreme cat asupra lui nu intervine o forta din exterior.
Fenomenul este omniprezent, verificat, si se numeste "Inertie".
(Manualul de Fizica, cap. "Mecanica si mecanicu'", introducerea si erata)

Orice om are tendinta de a-si pastra creierii-n repaos sau in gandire rectilinie si uniforma atata vreme cat nu intervine un sut din exterior.
Fenomenul este de asemeni omniprezent, verificat, si se numeste "Prostie".
(Blogu' Civiq, cap. "Patrat", prezenta postare, si cele ce vor urma pe tema)

Ce sa mai intram atata in psiho- si socio- logie ?
Oamenii-s incapatanati si nu-si schimba proastele obiceiuri pana nu-s luati la maciuci. "O forta din exterior" e ceea ce avem nevoie pentru orice schimbare.
In lipsa ei, probabil in continuare ne vom munci mai putin decat ne furam, ne vom minti mai mult decat informa si ne vom ura mai mult decat ne vom aprecia reciproc.

Pana cand vine maciuca, Patriciu va continua sa traga sforile in PNL, Nastase sa se stearga la popou cu dosarele, cioflingarii din presa sa stoarca ce maruntis se mai poate pe litere-nsirate ca margelele de sticla pentru poporu' bashtinos, iar PDL sa planga ca e executat la TV in direct si omorat Live.

Daca stai sa te uiti mai atent la domnul Patriciu, dincolo de cinismul ala ce-ti baga cuburi de gheata-n chiloti, este si o incapatanare vecina cu obsesia. Nu sprijina (pasa-mi-te) un anume candidat la sefia PNL ca sa nu afecteze competitia !!!
Isi mai pune cineva intrebarea ce fel de partid e ala care e atat de vizibil sub bocancul de smoala ? Evident nu.
Nedumerirea pare a fi care dintre catindatii la sefia PNL ar avea spate. Si-n respectivul spate, pe respectivul patron.
In realitate Patriciu risipeste voios si aceasta aparenta ceata, gangurind "predictia predictibila" ca piratu' fiv-a batut in turul 2, de un nene "tanar", "priceput in relatia dintre politica si economie" (asta-i tare, nu ?), care stie niste limbi ceva mai straine, undeva intre doua si trei, si pe care-l cheama cu "A".
Nu se lasa. Nici el nici cenusa PNL.
Va fi vre-un shut suficient de puternic pentru a schimba comportamentul celor pe care-i tot forfecam cu cele sabii de hartie creponata ?
Eu stiu numa' unu' ! Ala de la urne. Shut pe care posesoru' de picior nu l-a folosit dat fiind ca nu si-a flexat articulatia s'ajunga pana la shtampila.
De ce ?
Uite, d'aia.
Pentru ca el insusi are nevoie de un shut sa se trezeasca din amorteala.
Iar e posibil ca acest shut sa nu fie deloc atat de departe cum crede.
Realitatea poate fi uneori foarte rea.

Am aici un exemplu de contact al ostasului antrenat pe tinte de hartie si "CounterStrike" (ca inca nu iesise"CallOfDuty") cu adevarata realitate.
Dupa mine, este unul din cantautorii de marca al noii generatii.
Cui ii place individul, poate gasi mai mult pe blogul meu de muzica, "MusiConcert", la "James Blunt - LiveBBC"

2 comentarii:

  1. A mai fost aici și mi-e și teamă să spun că ... se apropie.

    Există semne care par minore, fără legătură între ele. John Naisbitt e de părere că viitorul își are rădăcinile în prezent și că poate fi văzut cu aproximație cu ceva timp înainte de a deveni prezent, dacă vei încerca să recombini piesele puzzle-ului realității cu mintea pregătită să-l vadă. Mind set! Culmea e că pregătirea nu se referă la programarea minții cît la eliberarea ei de mentalitățile greșite inoculate voit sau fără intenție.

    Dă o privire și aici pentru exemplificare la cald:
    http://hymerion.wordpress.com/2009/03/15/3119/

    RăspundețiȘtergere
  2. Filadel,

    Precum ziceam. Tu ca stat, ii intinzi o mana sa s'apuce tembelu, sa nu cada-n prapastie si el ... ti-o rupe si o mananca.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru