luni, 30 martie 2009

* PDL e cu Monica, PNL e cu Norica.


REALITATEA.NET - Crin Antonescu: Norica Nicolai este cap de listă pentru Bruxelles. Adrian Cioroianu a fost scos de pe listă


REALITATEA.NET - Emil Boc: Theodor Stolojan e primul pe lista pentru europarlamentare

Asta-i situaţia.
Diferenţă de calibru.
Mare.

De la Monica Macovei până la Norica Nicolai adormi în cizme numărând anii lumină până te-apucă întunerecu'.
Faptul că peneleua s-a tot tuns (ce a fost şi ce-a ajuns !) până a ajuns chelia plenară nu mă mai intereseaza prea mult. Bine ca au intrat la apă. Şi-au facut-o cu degetele lor, cu braţul lui Trotinetă şi umărul forţos al Patricianului. Să le fie odihna uşoară. Şi lungă. Că meritată, e.

Însă faptul că tot mai multe nume cu zurgălăi îşi pun pălării portocalii înseamnă după mine doua câştiguri importante la nivel social, ignorând câştigul formaţiunii politice ce-i primeşte cu amândoo mânurile.
Primul ar fi faptul că oamenii ăştia se implică.
Nu-i vorbă, că procesul nu s-a petrecut peste noapte.
Nici Cristian Preda, nici TRU nici Monica Macovei nu-s deloc străini de activitatea politică. Chestia e ca pe timpul cât au "chibiţat" la marginea tablei au ajuns încet încet la concluzia că e cazul sa facă mai mult şi, asta e un uşor merit portocaliu, ca pot face mai mult alaturându-se PDL.

Al doilea câştig ar fi ca formatiunea pe care astfel o întăresc, este puţin şi la putere si efectul acţiunilor pe care le vor iniţia-intreprinde-sprijini ar putea să se vadă mai cu uşurinţă.

Altminteri PDL ar face bine să-şi intărească structura începând din interior, să scoată oameni de calitate proprii şi să nu mai fie nevoit să umble cu plasa de fluturi la fiecare nou scrutin. Că nu-i fromos.
Poate că începutul junioarei este destul de ezitant si sinuos. Dar trebuie să fie si un început.
Iar între cel aşa de bulversant ca al don'şoarei EBa şi unul care nu există neam, cum au ceilalţi concurenţi, tot e o jumătate de pas inainte.

N-am idee ce va arăta rezultatul scrutinului apropiat ca barometru pentru PDL. Probabil binişor spre bine.
Testul europarlamentarelor posibil să fie însă foarte dur pentru penelişti, iar pentru pesedei momentul care să dea apă la moară domnului Mitrea, ce pare destul de hotărât să pună mânuţele pe covrigul şandramalei roşii.

Nu mai e mult.
.

3 comentarii:

  1. Bravo Viq.Ti-am preluat titlul care il consider excelent.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca A.Cioroianu a ramas fara coledzi; nu e primul oltean care a pacalit pe tolomacii de banateni (si eu printre ei).
    Norica?! ce aveti cu ea? asta e nivelul PNL-ului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Viq vin din urmă și eu cu tema asta. :)

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru