joi, 23 aprilie 2009

* Realitatea virtuala intra in virtuala realitate.


Realitatea Tv face demersuri tot mai evidente pentru intrarea în spaţiul virtual al internetului.

Mai întâi este de mentţonat site-ul de transmitere online Realitatea.net care, spre lauda realizatorilor dumnealui ....MERGE. Merge chiar bine. Se încarcă uşor, e free, accesibil de departe. Numa bun. În plus are secvenţe înregistrate cu chestii "fierbinţi" ce pot fi revăzute, embedate, bătute cu pliciu de muşte sau strangulate cu şiretu de la adidaşii cu arici.... dacă asta simţi. Şi cam asta simţi. Ok. Astea sunt.
+ 10 puncte.

Este de remarcat de asemenea că îşi pune emisiuni babane, unele şi de doo ore, pe propriul channel YouTube, ca să fie accesate engros şi mestecate endetail. Poţi să faci cu ele ca şi cu cele de dincolo, dar cert sunt mai vaste, mai cuprinzătoare, mai elocvente.
+ 8 puncte.

De putina vreme a început să relaţioneze cu lumea nebună a blogurilor ceva mai direct, emisiunea După Bloguri fiind după părerea mea doar începutul. Început destul de firav şi şchiop, dar până şi omenirea, dupa milioane de ani de la decizia de deplasare bipedă, încă învaţă de la zero chestia asta, cu fiecare naştere, aşa că să nu fim cârcotaşi. Răbdare. Personal cred că ideea pe care a pornit, cea de a scoate blogării pe sticla Tv, este o idee proastă, dar nu e treaba mea. Postul Tv poate ar avea ceva de câştigat, nu-i vorbă, dar blogării, cel puţin în stadiul ăsta, ar avea mai mult de pierdut. Poate unii vor fi încântaţi într-o primă fază de ieşirea din "anonimatul" virtual pe notorietatea transparentă, dar cine n-ar fi ?. În scurtă vreme însă vor înţelege, vor cântări, vor cerne, şi se vor limpezi. Realitatea Tv nu vine să dea ! Ci să ia. Să ia ceva din forţa credibilităţii pe care o au ei pe net. Forţă care va dispare mai repede ca fumul de ţigară în momentul în care blogării se încolonează în cârdul de lătrători la comandă, fix în directia prevazută de planul de luptă. Este doar o parere. Poate nu cea corectă. Deocamdată faptul că creează o relaţie cu fenomenul blogging este la plus pentru ea.
+ 5 puncte.

Anşaaaa !!!
Ce-ar mai fi ?
Păi, ce să mai fie ?
Un nimic : calitatea actului jurnalistic. Onestitatea realizatorilor, importanţa subiectelor, scopul actului de presă, interesul pentru consumator, obiectivele privind societatea în ansamblu.... şi alte prostioare d'astea.
- 100 puncte.

Dacă adunăm alea de sus, iese nasol. Din motive evidente.

Cum ar fi fost însă dacă ar fi fost mai mici toate plusurile menţionate, în schimb ar fi fost schimbat semnul algebric la ultimul criteriu ????
Ar fi fost o bucurie să vezi că postul se dezvoltă, are gândire strategică, iniţiativă, capacitate de adaptare la nou...şamd.
Aşa însă nu e nici o bucurie.
E un cub de gheaţă ce se plimbă pe coloană şi-ţi strecoară fiori în fuselaj.

Dacă Realitatea Tv continuă pe direcţia asta de luptă antiromânească, în curând un nou post o să ocupe nişa de piaţă ramasa descoperită.
C-aşa-i pe piaţa liberă.
.

2 comentarii:

  1. dar blogării, cel puţin în stadiul ăsta, ar avea mai mult de pierdut.ce ar avea de pierdut?
    ce ar avea de cistigat?

    dar oare se uita cineva la acea emisiune?
    ma indoiesc...

    RăspundețiȘtergere
  2. SkorpyCredibilitatea.
    Si daca stau putin sa ma gandesc, e probabil cel mai de pret lucru pe care il au. Restul e fum.

    Iar la emisiunea aia, ai dreptate. Deocamdata nu prea se uita nime.
    Eu am cautat-o special sa vad ce si cum.
    Si dupa cum a inceput nu cred ca va ajunge prea departe. Dar nu se stie.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru