joi, 9 aprilie 2009

* Revolutia lu' peste prajit.

Dupa toate semnele, se pare ca scandalul din Chisinau a fost o piesa de teatru suprarealist pus in scena de fortele procomuniste dupa un scenariu deja fumat.

Rezultatele REALE ale scrutinului se pare ca i-au ingrijorat suficient de mult sa scoata din lada de zestre ce au mostenire din vremi primitive si inapoiate economico-social.
Nu le-a fost deloc greu sa puna piesa in scena, pe un teren atat de restrictionat si sarac precum Moldova, pe fondul nemultumirilor si dorintei de mai bine a tinerilor, chiar daca ei nu au nici cea mai vaga idee cum ar trebui sa arate acest "mai bine".

" În 1933, când Hitler a dorit să-şi înlăture oponenţii politici (comuniştii), el a incendiat Reichstagul, parlamentul Germaniei, dând toată vina pe oponenţii săi. După această operaţiune, Hitler devine stăpânul Germaniei şi în acest an, 1933, se naşte regimului nazist, numit „al treilea Reich”.
Incendierea, marţi, a sediilor Parlamentului şi Preşedinţiei aminteşte uluitor de incendierea Reichstagului. Dacă pui cap la cap nişte lucruri, nu poţi să nu constaţi că vandalizarea acestor instituţii este, fără îndoială, opera comuniştilor. Alegerile din 5 aprilie, câştigate prin fraudă, trebuiau să pună baza celui de al „treilea Reich” al lui Voronin - a unui regim de esenţă fascistă, izolat de lumea europeană, controlat în continuare de clanurile ce guvernează RM de opt ani. Scopul lui Voronin a fost de a discredita Opoziţia, de a o prezenta opiniei publice interne şi externe ca fiind o adunătură de bandiţi, ghidaţi de lumea interlopă. Iată de ce, Voronin avea nevoie de o amplă provocare în care să fie implicată Opoziţia, şi alta mai potrivită nici că se putea - incendierea Parlamentului şi a Preşedinţiei."
spune Constantin Tanase in Timpul. de ieri, 08.04.2009

Este suficient sa vezi declaratiile lui Voronin, care dupa acest scrutin ar fi trebuit sa-si ia bocceluta si sa se duca la meseria lui, daca are vre-una, indiferent cine ar fi castigat alegerile. Pentru ca este deja la finele celui de-al doilea mandat si nimc nu poate justifica ramanerea lui acolo.
Cu exceptia dezordinilor sociale si pericolului pierderii independetei tarii, nu-i asa ?
Tot ieri, Voronin, intr-un interviu, stabilea cine sunt "vinovatii" :
"....poporul moldovean a vazut cu ochii lui cum opozitia si-a tradat propriul popor, si-a tradat tara, inscriindu-se pe calea provocarii unui razboi civil in toata puterea cuvantului.
......................................
Ce s-a intamplat ieri nu este numai urmare a unei provocari bine organizata si bine gandita, este urmare a acelei politici tradatoare, a acelei ideologii de tradatori, care este promovoata an de an de politicieni precum Urecheanu, Ghimpu si Filat.
- Ieri toata tara se intreba de ce puterea nu a recurs la forta?
-............... am decis sa le lasam pentru o zi tot – birourile presedintelui, ale speakerului parlamentului, sala sedintelor parlamentare, aparatura noastra, intregul instrumentar tehnic. Am decis sa le lasam tot ce inseamna pentru ei puterea de stat!

Si ce s-a intamplat? O lume intreaga a vazut ce inseamna liberalism in versiune moldoveneasca. Rezultatul politicii lor pentru o singura zi: 170 de politisti raniti, peste o suta de raniti din randul cetatenilor Moldovei, un parlament incendiat si steagul romanesc pe cladirea Presedintiei. Iata spiritul constructiv si creator de care sunt in stare Filat, Ghimpu si Urechean."

Acum, sa-mi fie iertat ca in tragismul situatiei nu ma pot abtine, dar nu vi se pare ca Voronin e si un pic cam slabut la minte ?
Daca iei in calcul si acuzatiile aduse Romaniei de amestec in magaria lui, nu mai ai nici o indoiala. Are in mod evident o problema de handi-cap, asa cum sta bine oricarui comunist scolit sub steaua rosie.

Ce urmeaza ?
Pai ce poate sa urmeze decat punerea in aplicare a scopului pentru care a fost facut tot circul ala :
"...Voronin i-a invitat ieri la guvern pe toţi preşedinţii de raioane, cărora le-a spus că actele de vandalism, care au avut loc marţi la Chişinău, au fost organizate de AMN, PL şi PLDM, cu susţinerea nemijlocită a României,...

...Liderii locali au crezut că şeful statului doreşte să se consulte cu ei în legătură cu situaţia din RM, însă au ascultat o pledoarie de 45 de minute şi n-au putut să-i adreseze nicio întrebare. Andrei Vacarciuc consideră că, de fapt, a asistat la o şedinţă a staffului electoral al PCRM, în frunte cu Mark Tkaciuc şi toţi parlamentarii comunişti şi membrii guvernului.
„Ne-a chemat ca să ne dea din deget şi să ne prevină: „Am răbdat cât am răbdat, dar acum pot să explodez”.
Voronin a învinuit România de implicare în treburile RM, l-a declarat persona non-grata pe Filip Teodorescu şi a anunţat că instituie regim de vize pentru românii de peste Prut. Acuzaţiile au continuat la adresa liderilor partidelor de opoziţie, dându-se de înţeles că „unii dintre cei care se gândesc că vor ajunge în parlament pot să nimerească în altă parte”... Când am vrut să-i aduc argumente că alegerile au fost fraudate, a zis: „Aveţi întrebări? Mulţumim. La revedere” şi a ieşit”, a adăugat Vacarciuc. Potrivit liderilor locali, preşedintele le-a citit fragmente din legea cu privire la poliţie, în care se arată că poliţiştii au dreptul să tragă în oameni, dacă aceştia atacă clădirile instituţiilor de stat şi i-a acuzat că „sug ţâţa guvernului”, dar cheltuiesc aiurea banii din buget şi că cei care nu-l vor asculta vor fi aspru pedepsiţi.."
relateaza aceeasi publicatie moldoveana, Timpul.

Ceea ce nu intelege Voronin cu gasca lui de derbedei este ca pe termen lung efectul va fi exact cel contrar.
Toate magariile pe care le fac acum vor radicaliza opozitia, toate acuzatiile aruncate aiurea-n tramvai asupra Romaniei, va provoca atasamentul tot mai hotarat al maselor de dincolo de Prut pentru fratii de dincoace.
Recurgerea la asemena actiuni teroriste de-a dreptul, asupra poporului pe care-l reprezinta ca presedinte, doar pentru a pastra puterea de a-si mentine proprii compatrioti in stadiul primitiv de subdezvoltare economica si sociala (inclusiv pe cei nelamuriti inca si care, sincer, l-au ales) , demonstreaza cu prisosinta ca doctrina comunista este complet falsa si nerealista.
Nu duce la nici un final constructiv.

Oamenii au nevoie de libertate.

Cat despre evolutia relatiilor romano-modovene, ele se vor strange tot mai mult si mai sincer, cu cat vor fi emise asemenea cretinisme :
.


"Nu ne mai puteţi controla!
Ne-am săturat să răbdăm un regim totalitar, întreţinut prin frică şi teroare!"

(Forumul Anticomunist din Moldova), prin intermediul lui Vladimir Tismaneanu.
.
UpDate.
Cristian Ghinea, perceptii la prima mana, prin HotNews.
cu ajutorul pretenului Victor L.
.

4 comentarii:

  1. L-as trimite la dracu dar s-ar putea sa nu il primeasca acolo.Sincer sper ca tinerii basarabeni sa ii ia la trei pazeste pe parintii lor tembeli.Regret enorm ce se intampla acolo(represiunea) si ma bucur ca nu captuleaza in fata celui mai bogat oligarh al Moldovei.

    RăspundețiȘtergere
  2. TOG

    Abia actiuni de genul asta vor incepe sa agite spiritele.
    Tinerii aia o sa se opareasca cu atat mai mult cu cat sunt bataia de joc a derbedeilor puterii.

    Pe masura ce vor constientiza ce se intampla or sa faca treaba tot mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. O foarte frumoasa relatare de la fata locului (Cristian Ghinea).
    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-5560365-galerie-foto-notite-chisinau-alergind-intre-cele-doua-rev

    RăspundețiȘtergere
  4. VictorL

    A fost una din sursele pe baza careia am ajuns la concluziile de mai sus.
    Am cautat-o ulterior sa iau niste citate si sa dau un link, dar n-am mai depistat-o.
    Multam.
    Acum pot sa-l pun.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru