luni, 15 iunie 2009

* Alba-neagra în învăţământ.

Învăţământul sub madam Andronescu face eforturi să se reformeze !
Merge pe calea reformei călcând cu un picor desculţ şi cu unul cu pantof cu toc cui.
Sus-jos....sus-jos...
Introducerea "Tehnologiei Infomatiei si Comunicarii" ca disciplină de studiu mi se pare salutară.
O alta însă, ce vizează "eliberarea" de la orele de religie, mi se pare o prostie la fel de mare ca precedenta extremă, cea de a scoate teoria darwinistă din manuale. De acord că "studiul" religiei aşa cum este el acum gândit şi aplicat este o idioţenie. Dar nu numai că nu este eliminat de tot, ba este şi cosmetizată perpetuarea existenţei lui în aceeaşi formă. Vine numai cine vrea ! Care e problema ?
Religia este la momentul de faţă una dintre cele mai puternice forţe din lume, ce poate mişca mase uriaşe de oameni şi-i poate determina prin presiune psihologică la acte aparent surprinzătoare şi deseori, iraţionale.
I-a venit cuiva ideea să introducă studiera religiilor din perspectivă psihosocială, a trunchiurilor ideologice religioase importante, cu istoricul şi evoluţia specifică ?
Nu. I-a venit ideea să o scoatem de tot pentru unii şi să-i popim pe ceilalţi.

După asta vine ideea ca destupaţii cu mintea pe rolimenţi să poată face "2 în 1" ca plicul de ness.
Ceea ce este iar o bilă albă.

Subiecte transmise aiurea la teze...bilă neagră !
Demisia gogomanilor responsabili de trebuşoara aia.....bilă albă !

La un control mai profund... altă neagră :
"..In urma a trei luni de monitorizare, Asociatia EDU CER concluzioneaza ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, in complicitate cu sindicatele din invatamant, "blocheaza orice incercare de reforma si descentralizare". Punctele slabe identificate de EDU CER se refera la urmatoarele aspecte: reducerea orelor de sport obligatorii, intarzierea aplicarii masurilor privind evidenta computerizata a diplomelor universitare si a registrului unic de inmatriculare pentru studenti, erori repetate in redactarea subiectelor la tezele cu subiect unic, eliminarea singurei surse de pregatire a fortei de munca pentru economie prin desfiintarea scolilor de arta si meserii etc. Referitor la aspectele sesizate, EDU CER considera ca trebuie aplicate urgent o serie de masuri precum optimizarea si completarea pachetului de legi elaborate de Comisia prezidentiala.."

Mă, a naibii treabă !!!
Ne amintim de doamna Cati, cea prezentată studenţilor căpoşi ce nu voiau să stea cuminţi şi încuiaţi, la uşă şi la minte, drept Ministrul Educaţiei, înainte ca urnele să scoată măcar o onomatopee.
Şi piratul a materializat visul lui Geonel cel de Oţel, i-a făcut hatârul, gândindu-se probabil mai mult la gângurelile lui Vanghelie decât la ale domniţei Elena, care va ciripi eventuale dezacorduri în alte limbi mai internaţionale.
Cu alte cuvinte doamna ministru chiar şi-a dorit postul ăsta cu tot dinadinsul. Pare să se străduiască din răsputeri să facă ceva acolo.
Se pare însă că madam se cam împleticeşte stând pe fotelul ministerial, dat fiind că se loveşte de cea mai grea boală a stângii din vremi imemoriale : dictatura sindicatelor.
Este unul din exemplele elocvente ce demonstrează că, indiferent de domeniu, mai mult sau mai puţin economic, stânga are un excepţional talent de a o da în bară şi când e singură în faţa porţii goale.
Într-o asemenea situaţie nu este de mirare că şi aici piratul pare să pună degetul pe rană. De fapt oricine ar fi fost în locul lui cu greu putea greşi.
Nu-mi dau seama dacă după "reforme" situaţia ar putea arăta mai bine sau mai prost ca înaine de...
Dar intenţiile, probabil bune, se materializează într-o evoluţie cel puţin dezordonată, dacă nu chiar în zig-zag.
Pentru o imagine mai de doamne-ajută asupra a ce ar trebui să vizeze un asemenea sistem, până unde ar trebui să se gândească la un nivel organizatoric de asemenea anvergură, recomand speech-ul lui Ken Robinson de pe Netconect.
Merită văzut, pentru că ceea ce spune omul face toţi banii şi n-o să vă plictisească, că are un excelent stil de comunicare.
.
PS.
Ultima oră !
1.
.. Mariana Neamtu (doctoratul in inginerie chimica, 2002-2004 cercetator stiintific la Institutul de Chimie Ecologica din München -bursa "Marie Curie" acordata de Comisia Europeana- alti doi ani "visiting-scientist" la Institutul Enger-Bunte al Universitatii din Karlsruhe), nu a primit permisiunea sa se inscrie la concursurile de promovare organizate de Universitatea Tehnica din Iasi.
Desi tinerei i-a fost apreciata contributia stiintifica, i s-a imputat faptul ca aceasta s-a evidentiat, "din pacate, numai in cadrul unor colective de cercetare din exterior". Cercetatoarea a primit aviz negativ din partea sefului ei de catedra deoarece "nu a contribuit la dezvoltarea bazei materiale a laboratoarelor didactice si nu se bucura de aprecieri favorabile din partea nici unui coleg".. "

2. "...doamna Severin mi-a cerut sa ma transfer definitiv in alta parte. Lovindu-se de refuzul meu, a decis sa imi restranga la jumatate activitatea didactica. Profesoara a fost deranjata de o «indiscretie» pe care am comunicat-o pe cale ierarhica, si anume faptul ca Emilia Severin refuza sa mai faca parte din comisia in fata careia eu urmam sa imi sustin doctoratul."- spune Florina Raicu, doctorat in antropolgie obtinut in tara si unul in genetica medicala in Italia; 3 ani stagiu de pregatire la Institutul de Biotehnologii Avansate al Universitatii "d’Annunzio, Chieti si Pescara"; sapte articole indexate ISI si 62 de citari ale acestor articole.

Comisia de etica a universitatii i-a dat in final o sanctiune prin care i se interzice sa mai participe, timp de trei ani, la orice concurs pentru ocuparea unei functii didactice superioare;Sanctiunea urmatoare ar fi desfacerea contractului de munca.

Reformă de tip PSD !!!
.

6 comentarii:

  1. Update-urile sunt funny pentru ca oamenii aia nu au nevoie de Romania si recunoastere ci noi avem nevoie de ei, sa creasca si sa isi formeze echipe si continuatorii. Ideea de scoala a devenit celuloza, hartie, parafa.
    Daca incerci sa te duci in zona privata, productiva si sa folosesti ca argument master, licenta, doctorat in loc de proiect finalizat. Uitasi cine a garantat-o pe doamna rector universitar?

    RăspundețiȘtergere
  2. TOG,

    Uneori cu toată toleranţa mea, îmi vne să-i bat..

    ..să-i baaaaat !
    Da nu... aşa.. CU PARU !

    Te duci în lumea mare, faci acolo la ăia acasă ce foarte puţini din ai lor reuşesc...
    ..te întorci ca bou' în ţară, iar aici îţi interzice să intri măcar la un concurs.
    Mariana Neamţu e mai exact din R.Moldova. Probabil că ăia acolo i-ar trage şi câteva scatoalce că ţine cu capitaliştii.

    Ce merită un popor în urma unei asemenea abordări ? Probabil ceea ce şi are. Nesimţirea lui madam Severin.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai cum s-ar bucura de aprecierea colegilor care nu or sa vada occidentul decit la discovery channel? basca invidia ca a indraznit sa se remarce mai mult in "strainatate". si cica ceausescu a murit...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand a fost investit actualul guvern cea mai mare deceptie mi-a produs-o numirea Androneascai.
    E drept ca venind dupa Adormitul acela de penelist ar fi putut parea macar mai desteapta.
    Din pacate ea e obtuza la reforme.
    Si e cu urechile si ochii benoclati la sindicate.
    Ca doar pe asta s-a bazat si in campanie -pe marirea salariilor si a tot incercat sa gaseasca solutii si sa-si justifice apoi neputinta.
    Dezastrul in invatamant incepe de jos , de la prima clasa sau chiar de la gradinita caci copilasii aceia sunt bombardati si ei cu litere, cifre , bastonase si sunt tinuti cocoshati patru ore la niste masutze unde trebuie musai sa mazgaleasca ceva , in detrimentul jocurilor interactive si a altor activitati specifice unor prescolari.
    Debandada cu tezele unice , plus capacitatea , apoi cu bacalaureatul si nu in ultimul rand pregatirea dupa precepte invechite din universitar , plus spagile pt examene care aflu ca se rezolva direct cu secretara facultatii....
    Intr-un cuvant DEZASTRU .

    Apropo, a mai auzit cineva ceva de proiectul de reformare a invatamantului al lui Miclea ?
    Ca eu nu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Luminita,

    "..am ţinut să mă duc şi în guvern, nu numai în discuţie privată cu doamna ministru Andronescu, pe care am primit-o de două sau de trei ori la Cotroceni să discutăm reforma, nu pentru că eu aş fi priceput în modul de a se face reforma, ci pur şi simplu eu iau raportul comisiei Miclea, pe care mi l-am însuşit, pot evalua ce costă şi ce nu costă ca sp fie implementat începând de mâine şi singurul lucru pe care îl cer : doamnă, domnilor, parteneri, guvernanţi...puneţi în aplicare aceste trei legi cu un program de intrare în vigoare a prevederilor de acolo.."

    - a spus piratul aseară 16.06.la Naşul -
    E transcris interviul pe http://www.monitoring.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. ce sa le faci, bre, astia's apatrizi, d'acu', ce cauta s'atenteze la maslina noasta natzionala ?
    si nici nu s'au remarcat la colectarea de castane si sticle goale :o

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru