marți, 13 octombrie 2009

Cade guvernul, se ridică şansele lui Traian Băsescu

"În urma moţiunii Guvernul a pierdut încrederea majorităţii parlamentare. Modul în care a căzut este unul democratic. Acum aş dori să îi mulţumesc lui Emil Boc pentru curajul de a împinge reformele înainte. Şi-a dus neabătut mandatul în mod cinstit. Curajul de a-şi asuma răspunderea pe o legislaţie căreia România îi era demult tributară precum legea educaţiei, codul penal, codul civil, legea salarizăii, legea pensiilor care avea ca obiectiv stabilizarea sistemului de pensii românesc. Aş menţiona şi legislaţia în pregătire pe care Guvernul o avea în vedere şi aici mă refer la cele două coduri de procedură penală. pentru Curajul cu care a condus Guvernul doresc să mulţumesc premierului Emil Boc pentru efortul dedicat reformării României", a spus Traian Băsescu.

"Situaţia politică a fost declanşată în urma unor calcule care vizau algerile prezidenţiale care nu sunt în interesul României. Demisia celor opt miniştri ai PSD a dat semnalul că lupta politică se mută de la interesul naţional în favoarea căştigării unor puncte în cursa pentru prezidenţiale. În faţa realităţii pierderii sprijinului politic, am invitat partidele la consultări aşa cum prevede Constituţia", a mai spus preşedintele care a citit din legea fundamentală.

Aşa cum ştim deja, piratul nu prea iartă gafele adversarilor. Decât atunci când sunt pe cale să facă altele mai gogonate.

Am părerea că tocmai urmează să finalizeze o fază fierbinte ce tot plimbă balonul prin faţa porţii mamelucilor de o bună bucată de vreme. De la bomba "Parlamentului unicameral" i-a cam lăsat în pace.

Acum a primit o pasă numa' bună. Vedem peste puţină vreme dacă mă-nşel.

.

4 comentarii:

  1. De data asta trebuie sa joace în forţă, două guverne monocolore PDL. Trece investitura, OK. Nu - anticipate !

    RăspundețiȘtergere
  2. Riddick,

    Ezact !

    Şi se prea poate ca ăsta să fi fost planul piratului de la bun început. Dur, tăios, radical, ....
    Ori-ori.
    Parcă-mi vine să zic că a jucat cât de bine s-a putut pentru a provoca conjunctura asta cu mâinile adversarilor.

    Iliescu, care este un adevărat artist la subterfugii, evitări, fente... a creat o adevărată şcoală a politrucilor. Sunt atât de alunecoşi încât ar fi fost aproape imposibil să-i scoţi din văgăunile legislative şi distorsionările demagogige prin abordare frontală, în forţă.

    Ei, om vedea ce-a fi.

    RăspundețiȘtergere
  3. VARIANTA sacrificarii pionului Boc pt.aducere pe tabla de sah a REGINEI A. GATEJ
    Tot pedaleaza liberalii si pesedistii pe varianta unui premier tehnocrat.Sub titlu de ipoteza Boc a acceptat varianta renuntarii la functia de premier ,urmatorul premier ar putea fi tehnocrata Alexandra GATEJ. Spre anticipate,inainte mars!!!:):):):)


    VARIANTA guvernul BOC III se confrunta cu parlamentul

    Deci,motiunea de cenzura a trecut, guvernul Boc II a dobindit statut de guvern interimar .Presedintele a demarat rapid negocieri cu partidele,nu inainte de a multumi calduros premierului Boc .Oricum, guvernul Boc va gestiona tara pana la alegerile prezidentiale.
    UPDATE
    Consultari cu PNL-Basescu rade

    V-am consultat , deci in baza prerogativelor constitutionale insracinez pe Boc sa formeze un nou guvern Spre anticipate,inainte mars!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu zic ca a fost un 19.04.2007, la scara mai mica. Sa speram ca reactia electoratului va fi la fel ca in 19.05.2007.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru