luni, 12 octombrie 2009

Pirateria şi prostia IV. Şipca cu cap.


Un recent scandal tocmai a dat cu capul de prag.
De cel de jos, că sus era ocupat.

Ralph Lauren şi-a pus blugii la uscat pe domniţa Filippa Hamilton, model de meserie. Adicătele model de prostie, scopul vieţii dumisale fiind a deveni o buca' de şipcă cu cap.

"Designerii", probabil după un chef monstru, unde-or fi aruncat cu fesu' după câini (după ai noştri, la peste 10.000 de km, că la ei s-au terminat) au "prelucrat-o" pe amărâta cu pricina până a arătat aşa cum o vedeţi. Nu-mi cereţi să întorc poza, că e întoarsă gata, nu e pe cant !!

Odată terminată trebuşoara, şi-au zis : "Bun aşa. Ţapănă. Acum nu poa' să mai zică nimeni că nu are cap".
Şi au dat drumu' la reclamă pe piaţă.

Absolut normal şi previzibil, caricatura photoshop a fost subiectul bătăii de joc în virtual pentru toţi blogării care-au dat de ea. Până aici nimic anormal.

Dar, intervine prelungirea caricaturii poveştii cu atitudinea perfect idioată adoptată de firmă : Ralph Lauren i-a dat în judecată pentru folosirea fotografiei fără permisiune şi pentru încălcarea drepturilor de autor.
Pam-PAM !

Adicătele, am făcut o idioţenie ca să o vadă toată lumea, dar dacă în loc de beneficiu ne aduce "beneciuciu" (ba chiar mai rău) , nu mai aveţi voie s-o vedeţi, plătiţi amendă....că noi am făcut-o şi-i a noastră !
Hai nu mă'nnebuni !!!!
Evident, bloggerii au refuzat să şteargă poza, că doar nu-s tâmpiţi, pentru că au tot dreptul de a-şi informa publicul cu privire la tehnicile utilizate în industria modei.

Informaţia trebuie să circule. Oamenii au dreptul să ştie.
Au OBLIGAŢIA să ştie tot ceea ce pot afla şi de a respecta tendinţa naturală de a împărtăşi semenilor ceea ce au aflat, spre a le fi şi lor de folos.
.
Din aceeaşi serie :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru