marți, 6 octombrie 2009

* Un motiv să-l votezi !!! O leapşă blogosferică.

O leapşă de la Mihnea, via Theophyle, via Copaculdinpadure :
UN MOTIV SĂ-I VOTEZI !

Am un motiv să-l votez pe Băsescu, dar de fapt nu pe Băsescu îl votez !!!

Am mai spus-o şi, dacă n-am spus-o, conform bunului meu obicei – o repet : PE MINE NU MĂ INTERESEAZĂ OMUL TRAIAN BĂSESCU !!!
Pe mine mă interesează restructurarea (mă rog, reforma... cum vreţi să-i spuneţi, pe direcţiile cunoscute…economică, politică, socială) pe care persoana vrea să o facă. Traian Băsescu e cel mai hotărât dintre cei ce s-au hotărât să purceadă la treabă. Ăsta e motivul pentru care eu personal îl susţin pentru următorul mandat.
Fără măsurile despre care vorbim, Traian Băsescu nu mă mai interesează.

Faptul că acum există un Emil Boc, un Adrian Videanu, un Vasile Blaga, un Liviu Negoiţă…... un Sever Voinescu, un Cristian Preda, un TRU…… şamd, înseamnă tot atâtea şanse de a prelua ştafeta şi duce lucrurile mai departe dacă piratu oboseşte şi nu mai vrea, sau nu mai poate.
Până ceva vreme în urmă Traian Băsescu era singurul la care îmi puteam raporta speranţele.
Acum are ceva aliniat în spatele lui.
Un pluton de reformatori este acum pe baricade alături de pirat.
Iar acest pluton a ieşit acum la baionetă...

Abordarea asta nonconformistă a unei campanii prezidenţiale, în care miza cădea strict pe individ, nu a fost gândită special pentru lupta de acum. Pur şi simplu este stilul de abordaj la cange al piratului. Faptul că dă peste cap toate planurile adversarilor săi este un efect colateral, dar nu e deloc de neglijat.
O campanie stereotipă de confruntare clasică “al nostru versus al vostru” ar avantaja frontul 322. Piratul şi PDL au transformat însă campania prezidenţială într-o campanie de reformare pe tot frontul societăţii. În care a fost transferate obiective şi eşalonului II.

Marea Alianţă a derbedeilor s-a axat, precum bine ştim, strict pe OMUL Traian Băsescu.
Acum se confruntă cu un pluton de “Trăieni Băseşti” !!!
Strategia lor gândită (şi desfăşurată asiduu cu toată artileria media) pe atacul la persoană trebuie să răspundă acum atacului pe fondul reformelor ce ameninţă să le spulbere toate drepturile abuziv legalizate în ultimii 20 de ani.
Sunt în pericol de a-şi pierde “slujba” de politruc şi nu au nici "carnet de marinel" cu care să-şi câştige pâinea.

Adversarii lui în cursa prezidenţială vor avea de răspuns la o întrebare ucigătoare : De ce vreţi să fiţi preşedintele României ???
Privind la ce se petrece acum pe scena politică NIMENI nu poate răspunde mai credibil decât cel ce reprezintă răsturnarea Parlamentului cu susul în jos ...precum şi invers.
O confruntare cu Traian Băsescu presupune de fapt o confruntare cu reprezentantul celor ce fac reformele. CARE chiar LE FAC !!!
Nu care vorbesc despre ele !!!!
Orice contracandidat al lui Băsescu se reprezintă pe sine în lupta pentru a pune poponeaţa pe fotelul de la Cotroceni. Băsescu reprezină o reformă în plină desfăşurare.

Desigur, nu mă aştept ca mulţimea la nivel de masă să înţeleagă foarte clar ce se întâmplă acum.
Dar aşa cum am zis, sunt şi mulţi oameni oneşti ce nu au mişcat încă nici un deget dar care înţeleg, care se pot simţi faţă în faţă cu propria conştiinţă şi care au o şansă uriaşă de a intra pe front într-un moment decisiv.
Voinescu, Paleologu, TRU, Preda…... sunt doar deschizătorii de drum.

De ce nu-i votez pe ceilalţi ?
Aş putea detalia într-o postare de 50 de pagini cât sunt de mincinoşi, prostănaci, demagogi, incapabili...şamd.
Dar adevărul e că nici nu mă mai interesează.
Dacă mă duc să iau pâine, mă duc să iau pâine.
Nu vin cu hârtie de scris sau cu chiloţi de damă !!!!
.

4 comentarii:

  1. daca basescu iese prezidente, ceea ce mi'as dori, desi cu mare ingrijorare, stiind ce urmeaza, ar infirma o serie intreaga de legende:
    nimeni nu cistiga razboiu' cu presa,
    nu deschide mai multe fronturi concomitent intr'un razboi,
    etcetera...
    adauga tu

    RăspundețiȘtergere
  2. Nikule,

    Dacă piratul ia al doilea mandat, probabil va marca o nouă eră în politică, cu mai multe capitole de manual.
    Unul poate fi, aşa cum zici, sfârşitul dominaţiei manipulării prin mijloace media clasice, unidirecţionale.

    În contrapartidă va reactualiza importanţa contactului direct, nemijlocit, cu electoratul, chestie cunoscută, de altfel, dar minimalizată treptat odată cu folosirea metodelor "moderne" de îndobitocire în masă.

    Altul va fi demontarea obsesiei pomenii electorale. Nu numai că acum aşa ceva lipseşte, dar e chiar puţin pe dos. Se iau cele mai nepopulare măsuri pe fondul unor lipsuri crescânde. Orice specialist în consultanţă ar susţine că e curată sinucidere politică.

    Eu înclin să cred că deja ceea ce a făcut până în momentul ăsta poate fi obiect de studiu pentru un politician isteţ. "Secretul lui Băsescu" poate deveni în scurt timp o reţetă de succes politic. Şi dacă nu mă-nşeală nasu', deja sunt câţiva pedelişti pe felie. S-au prins de chestie :D
    "Scurtătura" pare să fie suficient de simplă şi evidentă încăt să rămână ascunsă celor sofisticaţi.

    Ar fi bine să ia al doilea mandat.
    Dar aici are şi electoratul un rol de jucat.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru