marți, 8 decembrie 2009

Tipul e dement sau doar "se face" ?

Până la un moment dat, totul pare să fie normal. Inclusiv oamenii.


Dar tensiunea asta poate fi cauza ce declanşează manifestarea simptomelor exterioare ale unei afecţiuni multă vreme nesesizată ca atare.

Demenţa este caracterizată printr-un declin progresiv al abilităţilor intelectuale şi sociale. Un număr de afecţiuni care determină deteriorarea progresivă în orice parte a sistemului nervos (tulburări neurodegenerative).
Determină un complex de semne şi simptome (sindrom) cunoscute sub numele de demenţă.

Semne şi simptome demenţă.
Variază de la individ la individ, depinzând de moştenirea genetică, stilul de viaţă, nivelul cultural şi experienţa personală de viaţă. Unele dintre caracteristicile generale ale demenţei sunt: diminuarea sau pierderea memoriei, a capacităţii de gândire, de raţionament şi de limbaj. Pe măsură ce demenţa evoluează, pot apărea modificări de personalitate şi comportament anormale. Uneori, persoanele cu demenţa îşi pot pierde abilităţi de bază precum limbajul.

Mircea Geoană, pe 6 sara, după ce cei pe care i-a plătit să mintă .... şi-au făcut "treaba"


Asemenea semne şi simptome pot fi indicii de boală Alzheimer, demenţa vasculară sau alte afecţiuni cerebrale, cunoscute că provoacă demenţa.

Bolile degenerative pot fi dizabilitante şi, în majoritatea cazurilor, nu există un tratament curativ. (nasol)

Afecţiuni ce mimează demenţa.
Anumite tulburări prezintă semne şi simptome asemănătoare demenţei, în special dacă apar la persoanele vârstnice. Cele 2 tulburări, adesea diagnosticate eronat ca demenţe, sunt depresia şi deliriumul.

Depresia determină dificultăţi de evocare a amintirilor, de gândire şi de concentrare. Uneori, depresia poate fi asociată demenţei. în aceste cazuri, deteriorarea emoţională şi intelectuală poate fi mai accentuată.

Geoana bucuros de corectitudinea scrutinului şi de estimarea orientativă a sondajelor

Deliriumul este o condiţie acută de confuzie mintală temporară. O persoană ce prezintă brusc o stare de dezorientare, pierderea abilităţilor mintale, pierderea conştiinţei, are şanse mai mari să sufere de delirium decât de demenţă.

Acum Mircea Geoană acuză că procesul electoral a fost fraudat.

În decurs de doar câteva ore, Mircea Geoană neagă complet ceea ce aprobase iniţial : corectitudinea procesului electoral. Pentru motivul simplu şi tâmpit că nu EL a fost cel ales de majoritate.
Ăsta este este simptom al afecţiunii cu pricina sau .... doar simulează ?

În decurs de doar câteva ore, Mircea Geoană ţopăie ca un copil care primeşte cacadou o jucărie nouă - preşedenţia României - şi apoi miorlăie politic când deschide cutia şi vede că acolo e un lego/căsuţă-de-păpuşi şi că asta nu e d'adevăratelea, ca aia pentru oamenii mari.
Ăsta e simptom al afecţiunii, sau tot simulare ?
.

Un comentariu:

  1. desigur sunt multi dementi in psd,

    de aia au adus bolnavii dela napoca , la vot.imoral.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru