miercuri, 4 aprilie 2012

Cristian Preda si-a majorat sansele de excludere la 99%

"Am acceptat invitatia lui Mihai Gadea de a-i acorda un interviu miercuri seara, de la 21h30, la putin timp dupa ce ma intorc in tara din misiunea PE in Islanda. Voi explica punctul meu de vedere, ca si actiunea politica pe care inteleg sa o asum in continuare." - Cristian Preda.

In linii mari am fost de parere ca sansele ca domnul Cristian Preda sa revina la sentimente mai bune, de fapt sa-si domine sentimentele si sa lase ratiunea sa ia deciziile potrivite momentului, sunt foarte mici. Nu le-am eliminat insa lasand o marja de eroare de 20%, ma ales ca persoana a spus ca la revenirea in tara va lamuri unele aspecte care este.
Acolo, la clipa lamuririi, era momentul cheie in care putea spune verde-crud :
"Mai oameni, femei si nas Floreo, conflictul meu cu deciziile partidului din care fac parte are motive superficiale si il sting in acest moment. Sincer cred ca pentru primaria Bucuresti optiunea Nicusor Dan ar fi fost mult mai buna dar este clar ca sansele dumnealui de a castiga in fata actualului primar, domnul Sorin Oprescu, sunt mult mai mici decat ale domnului Silviu Prigoana. Dat fiind ca ceea ce poate face cel din urma pentru bucuresteni sunt convins ca este mai mult decat a facut actualul primar, il voi sustine impreuna cu partidul din care fac parte pentru castigarea competitiei electorale..."
Sau, ma rog, ceva de gen.

Insa decizia ca "lamuririle" sa fie facute la latrina lui Felix, gazduit de genitalul Gadea, ma face sa cred ca sansele pentrru o asemenea abordare sunt superbe si lipsesc cu desavarsire. Cel mai probabil va adanci ruptura si umfla scandalul pentru ca barbatia domniei sale sa ramana verticala.
Ceea ce probabil se va si intampla. Doar ca va fi surprins sa constate dupa aceea ca verticalitatea are doua sensuri, unul in sus si celalalt opus.

Cu toata sinceritatea imi pare foarte rau pentru el. Cred ca este un om de treaba. Si cred ca ceea ce, in linii mari, vrea sa faca este un lucru bun. Insa orgoliul poate sa-l piarda. Dorinta lui buna si aplicata prost, de a "educa" PDLul si de a face dintr-un bolnav in agonie un mort frumos, poate sfarsi tragic. Pentru ambii.
Nu educi un copil taindu-i capul.
Nu mai functioneaza nici lipit inapoi cu superglue.

Viq

2 comentarii:

  1. Servus, Viq ! Asta e, cand un partid risca sa se impodobeasca cu un om care gandeste cu capul propriu (si nu al liderului) ,castiga puncte in campanie dar isi asuma si riscul de rigoare : intelectualul e mai orgoloios , mai putin supus disciplinei de partid si isi pune proriile principii deasupra indicatiilor de partid.deci, castiguri dar si probleme.

    RăspundețiȘtergere
  2. Loda,

    Buna !
    Eu cred ca problema isi are de fapt radacinile in alta parte. Nu e vorba de cat de intelectual sau plebeu este omul curtat de partid, ci tocmai faptul ca e curtat.
    Te caciulesti la el, cu siguranta vei avea de tras dupa mofturile dumnealui.
    Nu conteaza ca e Preda sau Prigoana, ca are 5 facultati si 8 masterate sau liceul si cursul de tinichigerie in limba croata. Daca Preda face urat, stai sa vezi cand i-or veni toanele lui Prigoana.
    Chestia e ca la cel din urma nu ai ce-i imputa.
    Preda s-a catarat pe stalpul caznelor ca sa vada toata lumea cat e de instruit. Si de-acolo se arunca in cap.
    Ca sa ne invete minte !!!!

    Reciteste ce scriam pe 29 ianuarie la Copac.

    RăspundețiȘtergere

MOOVIQ. Videotecă documentare în lb. română



In Lucru